Високопоставен руски военен се самоубил заради месомелачка в Украйна

  • 23 юни 2023 16:20

  • 10789
  • 0
Високопоставен руски военен се самоубил заради месомелачка в Украйна
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Командирът на 247-и гвардейски планински полк в състава на Въоръжените сили на Руската федерация подполковник Дмитрий Лисицкий се е самоубил заради месомелачка в Украйна", написа британският вестник "Дейли мейл".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14691

"Високопоставеният военен е сложил край на живота си в апартамента си в южния руски град Ставропол през март. Според негови близки военният е изпаднал в депресия, след като ръководеното от него подразделение е понесло големи загуби в Украйна", добави медията, базирана в Лондон.

"Ръководеният от Лисицкий полк е бил изпратен в първия ден на войната (24 февруари 2022 г.) да щурмува украинския черноморски град Херсон. Само за два дни са били убити 76 войници и офицери жертви, ранени са били около 140 души. За загубите Лисицкий е обвинил близкия до руския президент и върховен главнокомандващ въоръжените сили на страната Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 генерал Аркадий Марзоев. Последният е твърдял, че направлението на атаката е чисто, но полкът попаднал по кръстосан огън. Подполковникът е изпратил писмо в Кремъл, в което описал тежкото положение на фронта, но така и не е получил отговор", посочи още вестникът.

"Въпреки загубите, командирът на полка е успял да организира останалите живи и здрави бойци и да удържи позициите до руското изтегляне от Херсон (9 ноември)", допълни" Дейли мейл".

"Подполковникът е излязъл в продължителен отпуск и се върнал в Ставропол. "Дмитрий изпадна в депресия. Той през почти цялото време плачеше и псуваше военното ръководство в Москва. Моят приятел така и не можа да преживее, че войниците му бяха изпратени на вярна смърт заради некадърни началници, които не са и помирисвали барут", разказа близък до военния пред вестника.

Мистериозна смърт на високопоставен руски командир


 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
10789 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини