Президентът на Молдова Мая Санду обвини Русия в намеса във вътрешните работи на страната дни преди местния вот в Гагаузия

  • 27 април 2023 13:58

  • 309
  • 3
Президентът на Молдова Мая Санду обвини Русия в намеса във вътрешните работи на страната дни преди местния вот в Гагаузия
© Getty (архив)

Президентът на Молдова Мая Санду обвини днес Русия в намеса във вътрешните работи на страната, имайки предвид местния вот, насрочен за този уикенд в полуавтономния район Гагаузия, на които по думите ѝ много от кандидатите са руски агенти, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Молдова не допусна тази седмица на своя територия делегация от руски региони да посети Гагузия, където в неделя жителите ще избират ръководител на местната администрация.

Делегацията бе водена от Рустам Миниханов, губернатор на руската република Татарстан. Той каза, че е достойно за съжаление, че му е  било отказано да посети молдовската столица Кишинев.

"Свидетели сме на открита намеса във вътрешните работи. Рустам Миниханов се отправи за Гагаузия, за да подкрепи един от кандидатите на изборите", каза Санду в предавано по телевизията изявление.

Държавният глава добави: За съжаление много от кандидатите на тези избори са агенти на Москва, а не политици, които искат да работят за благото на жителите на Гагаузия.

Москва отрича да се е намесвала във вътрешните работи на Молдова. Русия засега не е отговорила на обвиненията на Санду срещу част от кандидатите на изборите в Гагаузия.

Във вторник Москва обяви, че експулсира молдовски дипломат като реципрочна мярка на изгонването на руски дипломат от Молдова миналата седмица.

Русия гони молдовски дипломат като ответна мярка

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
309 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
русия е кенеф

2023.04.27 | 15:09

2
"В плановете на Москва е било заложено да се започне масирана кампания в медии и социални мрежи. Основната ѝ цел е била да се разказва за вредите от членството на Литва, Латвия и Естония в НАТО и ЕС и ползите от сближаването на трите страни с Русия" - Тук се случва същото. МОСКОВСКИТЕ ВАТНИЦИ ДА СЕ ДЕПОРТИРАТ ОБРАТНО В КОЧИНАТА ИМ!!!!

2023.04.27 | 19:15

3
ей умрял трол нямш ли какво да правиш освен да чакаш някоя статия и веднага да пишеш лайна колко цента ти плащат за месец изкарваш ли за хляб и оставали за салам

2023.04.27 | 14:23

1
Дълга е ръката на Москва. Тръмп също беше избран с помощта на Путин. Да не говорим за назначението на Мунчо.

Добави коментар

Водещи новини