Великобритания: Украинските сили се изтеглят от Бахмут заради ожесточено руско настъпление

  • 14 април 2023 15:49

  • 5770
  • 98
Великобритания: Украинските сили се изтеглят от Бахмут заради ожесточено руско настъпление
© Getty (архив)

"Украинските сили са принудени да се изтеглят от някои части на град Бахмут, в който се водят боеве, вследствие на ожесточено руско настъпление, което през последните два дни включва интензивен артилерийски обстрел", това заяви днес в ежедневния си информационен бюлетин за войната в Украйна британското министерство на отбраната, предаде Ройтерс, цитирана от БТА

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13596

"Настъплението на Русия в град Бахмут, който се намира в източната Донецка област, се ожесточава, като силите на руското министерство на отбраната и частната военна компания "Вагнер" подобряват сътрудничеството помежду си", добавиха от силовото ведомство в Лондон.

"Украинските сили изпитват значителни затруднения със снабдяването, но успяват организирано да се изтеглят от позициите, които са принудени да оставят", добави военното министерство на Обединеното кралство.


Частната военна компания "Вагнер" играе водеща роля в сраженията за Бахмут, които са едни от най-кървавите от началото на войната в Украйна.

ЕС наложи нови санкции на руската военна компания "Вагнер"

"Украинските сили все още държат под контрол западните райони на града, но са подложени на изключително интензивен артилерийски обстрел от Русия през последните 48 часа", поясни британското министерство.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5770 98

Свързани новини

Коментари 98

Добави коментар
Така ли

2023.04.18 | 00:54

98
Аз си мислех че руснаците учтиво си ги помолили
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.04.15 | 21:07

97
„Украйна вече е член на НАТО и единствената, която води война за това, за което е създаден НАТО.” – Гари Каспаров Руският политик, световен шампион по шах Гари Каспаров смята, че сега Украйна плаща ужасна цена за неспособността на НАТО да предотврати война. „Всички разбират: Украйна вече е член на НАТО и единствената, която води война за това, за което е създаден НАТО“, пише Каспаров на страницата си в социалните мрежи . — НАТО беше създадено през 1949 г., за да спаси Европа от руска ( е, тогава съветска) инвазия, просто тогава потенциалната демаркационна линия минаваше в района на река Рейн, а сега минава по Днепър, но основно води се същата война, за която НАТО беше създадена, за която НАТО се готви от десетилетия. Днес тази война се води от една страна – Украйна, и тя плаща ужасна цена за това, че НАТО не успя да предотврати тази война. Някои твърдят, че страните от НАТО не са готови да използват член пети от Хартата за защита на Украйна. Въпреки че, колкото и да е странно, може би са готови. Полша, Великобритания - защо не? Проблемът обаче не е техен - решаващата роля в НАТО очевидно е отредена на Америка. Влизането на НАТО във войната е невъзможно без подкрепата на Америка, защото американската военна мощ, включително ядрена, е необходима за възпиране на всеки потенциален агресор. Не мисля, че ще може да се пробие бюрокрацията през членовете на НАТО, ако няма излизане към границите от 1991 г. Ако приемем, че по-голямата част от окупираните територии са освободени, но въпросът за Крим виси на косъм, тогава това би било изключително неблагоприятна ситуация. Все пак те разбират, че Украйна няма да се откаже от територията си и сега е необходимо не да се тревожат дали Украйна официално ще се присъедини към НАТО след победата или преди това, а да решат основната задача: войната трябва да бъде спечелена от украинците, знамето трябва да бъде издигнато в Севастопол. Това е, към което трябва да вървим и аз и моите приятели винаги повтаряме: днешният дълг на руския патриот е да помогне на Украйна да победи.
Българин

2023.04.14 | 21:26

80
СЛАВА УКРАИНИ, СЛАВА НАТО !!!!!!
Слава на Путин и Чабайс!

2023.04.15 | 19:20

96
Слава на приватизация цяла Украйна и да превърна Украйна в частна събственост на Абрамовичи и дигитален ГУЛАГ за обикновени граждани!
чупката

2023.04.15 | 08:10

90
НАДРУСАН ОЛИГОФРЕН И НЕ ЛЪЖИ ХОРАТА, ЩОТ НЕ СИ БЪЛГАРИН.
Коча

2023.04.14 | 22:46

86
Ей наркоман
Болгара

2023.04.14 | 21:50

84
Педерассссс
Болгара

2023.04.14 | 21:48

83
Безсеменен идот
длафф

2023.04.15 | 14:30

95
украинците се изтеглят, а руснаците ги изпращали със слънцепек
флаф

2023.04.15 | 14:30

94
украинците се изтеглят, а руснаците ги изпращали със слънцепек
flaf

2023.04.15 | 14:30

93
украинците се изтеглят, а руснаците ги изпращали със слънцепек
☠️CEBДAЛИHA APHAУДOBA☠️

2023.04.15 | 11:47

91
☞✈️♥️✈️♥️️✈️♥️Я дa видим пъpвo нaштa цигaн-милициoнepcka KOЧИНA-БГ! ♥️✈️♥️✈️♥️✈️: tiny.cc/nc10vz ☞⚡И дeцaтa знaят, чe в цялa Бългapия oт 33-гoдини, kakтo мeстнaтa влacт, тaka и дъpжaвaтa e пoд koнтpoлa нa cъздaдeнитe oт ДC нa БKП cилoви гpyпиpoвkи – BИC, CИK, TИM, ДПC=Myлтигpyп и дpyги тaйни aнтибългapcko-мacoнckи cтpykтypи! ⚡: 350.my/FUJvRAHl ☞☢️Eтo ги цигaнckитe бapoни koитo oт тpийceт гoдини oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи и пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, а глacyвaщитe зa тях сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!⚡: tiny.cc/j7i5vz ☞⚡Копейките с нов фейк! ⚡: 350.my/3Xv6VsL5 ☞✋...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Виcoko kpъвнo и PAK зa Боко-Бългaроубиецa и CEMETO мy до девето коляно. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТ дa Бъдe!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТ дa Бъдe!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТ дa Бъдe!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸⚡: tiny.cc/6fk2vz
✋Гюлчeн = Юлka☀️

2023.04.15 | 11:52

92
☞⚡БГ-Дeпyтaт=CВOДНИK, БAНДИT и ПPECТЪПНИK!: ☞☢️B зopaтa нa лъжe-пpexoдa тaтapckия цигaнин Aaaмeд oт Дpъндap извaди oт зaтвopa ocъдения зa пeт yбийcтвa и дeсeтkи изнacилвaния цигaнин-бългapoмpaзeц Гюнaй Ceфep и гo нaпpави дeпyтaт!☢️: x.gd/QDoxR ☞☢️Пpeз 90-тe, в eднa диckoтeka, дeпyтaти oт ДПC и тexнитe oxpaнитeли-глaвopeзи oт YБO, paзcтpeляxa eднa cepвитьopka пpeд вcичkи, caмo зaщoтo oтkaзa дa ce ибe c тяx! ☞☢️B pecтopaнт "Ливний" в гpaд Иcпepиx, на ул. Bacил Лeвckи 44, дeпyтaти-дepибeи oт ДПC заcтpeляxa пpeд вcичkи eднo kpаcивo мoмичe, бългapka-cepвитьopka oт ceлo Paйнинo, oблacт Paзгpaд, caмo зaщoтo нe иckaшe дa им пpaй минeти и дa ce ибe c тяx. ☞☢️Cлучaя бeшe пokpит, cвидeтeлитe пpeдyпpeдeни пoд cмъpтнa зaплaхa дa cи зaтвapят ycтитe, a бpaтът нa мoмичeтo пo-kъcнo гo yдaвиxa, зaщoтo ce oпитa дa тъpcи възмeздиe!☢️: 350.my/mAZRIqze ☞☢️Bcичkи cтapи мyцyни koитo ca били дeпyтaти пpeз пoслeднитe 33 гoдини, дa ce apecтyвaт и изпpaтят нa дoживoтнa kaтopгa, a тяxнoтo имyщecтвo и тoвa нa poдaтa им дo дeвeтo koлянo дa ce koнфиcкyвa дo cтoтинka!☢️: tiny.cc/2y42vz ➤☢️Koльo Kитaeцa: Жepтвитe нa Tpaфиk!☢️: tiny.cc/0326vz
Хохохохохох :)))))))))))

2023.04.14 | 23:45

87
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са трагикомични нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази трагикомедия... Числено предимство 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; Безкраен поток от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА им милиарди, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и световната инфлация - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на всичко това, Специалната Военна Операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 8 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... ТРАГИКОМЕДИЯ с една дума... Да сте МИЛИОНИ, а да те бият ШЕПА затворници и старци-фермери от Донецк... И да те бият с техника на 60 ГОДИНИ... Грандиозен СРАМ и ПОЗОР за украинците и американците е това - ГРАНДИОЗЕН...
Хохохохохох :)))))))))))

2023.04.15 | 06:29

89
Препоствам опорки от Драган Цанков 28 и духам на педалите без пари. Като се прибера рано сутрин омазан с лайна и сперма и ми се ще да съм някой друг, затова си измислих хомопедала еми.
Ха, ха, ха

2023.04.14 | 16:12

2
Еми- аналната дупка ще се самоубие от тази новина. Ще трябва да се върне към старата си професия ,да духа на непознати за дребни суми.
Ха, ха, ха

2023.04.15 | 06:28

88
Препоствам опорки от Драган Цанков 28 и духам на педалите без пари. Като се прибера рано сутрин омазан с лайна и сперма и ми се ще да съм някой друг, затова си измислих хомопедала еми.
Ха, ха, ха

2023.04.14 | 19:18

54
Долното знаем, че духаш на непознати за дребни суми, защото си хомопедала Емѝ хомосексуалиста- дълбоката анална дупка.
Ха, ха, ха

2023.04.14 | 17:30

32
духам на всички педали, но се подписвам с чужди имена, защото мама много се гнусеше от педерастките ми наклонности. Ненавиждам всички, които пишат коментари по темата, без педерастия, фекалии, сперма и анал.
а ква стана тя...ломотят ги до полуда

2023.04.14 | 22:45

85
Като са прости...и слугуват на Чичо Сам с кафевия салам.... До последния украинец

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини