В Русия: Протести и арести белязаха годишнината от началото на войната в Украйна

  • 24 февруари 2023 11:26

  • 1123
  • 8
В Русия: Протести и арести белязаха годишнината от началото на войната в Украйна
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Протестни акции и арести на участници в тях имаше днес в Русия. Днес стотици жители на страната излязоха в различни градове на страната по повод първата годишнина от началото на войната в Украйна", предаде Би Би Си.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13586

"В югозападния град Казан хора се събраха в парк в центъра. Те разхвърлиха фотографии, показващи жертви, пострадали и разрушения в Украйна и се разотидоха", добави британската медийна корпорация.

"В югоизточния град Томск пред паметник на жертвите на репресиите на съветския режим се появиха украински флагове, цветя и запалени свещи в памет на убитите цивилни украинци", разказа още Би Би Си.

"Жител на порта на брега на Тихия океан Владивосток бе задържан за солова протестна акция. Мъж от източния град Хабаровск бе арестуван, защото държеше плакат с надпис "Не на войната", допълни медията от Обединеното кралство.

"Мъжете бяха освободени след профилактична беседа и не им бяха съставени задължителните в такива случаи протоколи", добави Би Би Си

Посланието на Зеленски по повод годишнината от войната в Украйна

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1123 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.02.25 | 10:57

8
Ако всичко беше станало по плана на руските фашисти , Украйна днес щеше да е осеяна с концентрационни лагери, стаи за изтезания и импровизирани затвори, каквито бяха открити в Буча, Изюм, Херсон и всички други територии, временно окупирани от Русия и след това освободени от украинската армия . Едно цяло поколение украински писатели, художници, политици, журналисти и граждански лидери - руснаците бяха подготвили списъци с имената им - вече щеше да бъде заровено в масови гробове. Украинските книги щяха да бъдат премахнати от всички училища и библиотеки. Украинският език щеше да бъде забранен във всички публични пространства. Стотици хиляди други украински деца щяха да бъдат отвлечени и транспортирани до Русия или трафикирани по целия свят. СЛАВА УКРАИНИ! ✌️
Ukraina55

2023.02.24 | 15:03

7
Дори сопствения народ на Путин се обръща срещо него и искат да му забучат главата на кол на червения площад ха ха ха.Истинските руснаци никога няма да признаят тоя болшевик мръсен Путин за президент на Русия и затова се бонтуват,не искат еди побъркан психопат и диктатор и убиец на жени и деца да ги командва.Скоро във Русия ще има преврат и Путин и неговите хора ще бъдат раскъсани на парчета и хвърлени да ги ядът гарваните ха ха ха.Русия се разпадна.А Путин е ходещ мъртвец.

2023.02.24 | 14:12

6
Русия е единна и непобедима, а еврогейска и джендърска европа се разпада пред очите ни. Аз не вярвам на фейкове, а на очите си. Слава за победителите над фашизма в усрайна! Слава на нашите освободители!

2023.02.24 | 14:05

5
Днес Русия награждава своите военни.
Z Z Z Z Z

2023.02.24 | 13:30

4
Големи "акции" хахаха, по 4-5 човека, а някъде и без....И все пак има демокрация, а в Укропия може ли да направиш протест против войната и против фшаистите на Зеленски? Можеш ли?

2023.02.24 | 12:00

1
Днес Русия награждава своите военни.

2023.02.24 | 13:06

3
да, награждава ги с нови гробове от ПДЧ и микс от части от нови приятели във всеки гроб.
Емѝ...

2023.02.24 | 13:05

2
Нормалните руснаци са единични бройки, за съжаление.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини