Най-високопоставеният китайски дипломат пристига на посещение в Москва

  • 20 февруари 2023 12:28

  • 792
  • 4
Най-високопоставеният китайски дипломат пристига на посещение в Москва
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Най-високопоставеният китайски дипломат, ръководителят на комисията по външни работи на Централния комитет на Китайската комунистическа партия Ван И пристигна на посещение в Москва. Това съобщи вестник “Комерсант”, като уточни, че по време на посещението си Ван И ще обсъди ролята на Китай в регулирането на руско-украинския конфликт.

Пред БНР от руското министерство на външните работи нито потвърдиха, нито отрекоха информацията за посещението на Ван И.

Засега няма никаква яснота около програмата на китайския дипломат. “Комерсант” цитира говорителя на китайското външно министерство Ван Вънбин, според когото Пекин възнамерява да използва посещението като възможност да укрепи отношенията си с Русия, заедно с Москва да защити законните права и интереси на двете страни, както и да изиграе положителна роля при гарантирането на мира на международната арена.

Пекин: САЩ не са в позиция да поставят искания на Китай

Преди пристигането на Ван И в руската столица изтече информацията, че една от темите на срещите му ще бъде подготовката на евентуалното посещение на председателя Си Цзинпин в Русия, което се очаква напролет.

Москва е последната спирка в европейската обиколка на Ван И, по време на която той посети Франция, Италия, Унгария и Германия, където участва в 59-та Международна конференция по сигурността в Мюнхен. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
792 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Уан И

2023.02.20 | 13:11

4
дошъл каже путлеристки глупак прекратява война, както обещал. и да сваля гащи за предаване на сибир на китайско управление.
ха,ха,ха

2023.02.20 | 12:57

3
Пореден среден пръст за БайДън и цялата англосаксонска крадлива зган.

2023.02.20 | 12:47

2
САЩ го закъсаха. Целият свят е срещу тях. Дебилите сами се закопаха с тоя дигитален тоталитаризъм. Най-големите касапи, започнаха да изглеждат като либерали, сравнени със САЩ.
Z Z Z Z Z

2023.02.20 | 12:44

1
Браво на Китай. Харесвам и китайския план - Русия до Лвов. Всяка укра-натовец - в Сибир в доживотна каторга.

Добави коментар

Водещи новини