Лавров: Обновената концепция за външна политика на Русия ще се фокусира върху премахване на западния монопол

  • 15 февруари 2023 16:13

  • 539
  • 4
Лавров: Обновената концепция за външна политика на Русия ще се фокусира върху премахване на западния монопол
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Руският външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи каза днес, че Москва ще се фокусира върху това, Западът да бъде лишен от, по думите му, своя "монопол" в световните дела, като част от обновената концепция за външна политика на Русия, и обвини западните страни, че потискат съперничещите центрове на сила, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Руските държавни медии съобщиха миналата седмица, че руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През се готви да одобри обновена концепция за външна политика на Русия, след като отношенията със Запада достигнаха най-ниската си точка заради войната в Украйна и западните санкции.

"Англосаксонците и останалият колективен Запад, който безпрекословно им се подчинява, се стремят да натрапят своя диктат в световните дела на всяка цена", каза Лавров по време на парламентарен контрол в руската Държавна дума.

"Нашата обновена концепция за външна политика ще се фокусира върху необходимостта да бъде възпрян монополът на Запада в оформянето на рамките на международните отношения, които в бъдеще ще се определят не от егоистичните му интереси, а от справедлив и универсален баланс на интересите", допълни министърът.

Лавров: Западът не вярва в никаква демокрация

Кремъл често обвинява западните държави, водени от "англосаксонските" САЩ и Великобритания, че се опитват да доминират в световната политика и да се намесват във вътрешните работи на други страни, същевременно стремейки се да потиснат надигащите се сили в Азия, Латинска Америка и Африка.

Западните страни обаче твърдят, че Русия се е превърнала в световен парий в резултат на инвазията си в Украйна, а подкрепени от Русия групи са се намесвали в изборите на Запад - нещо, което съюзникът на Путин - Евгений Пригожин, сега вече открито признава.

Константин Тодоров
539 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ukraina55

2023.02.16 | 09:07

4
Вие мръсни руски изчадия сте вече мъртви и прегазени от украинците и тъните във халс,бедност и разруха и товае само началото на гибелта на руските прасета мръсни ха ха ха,а ти Лавров си милизрив труп като Путин и ще гориш заедно със Путин във АДА скапана свиня мръсна ха ха.Русия умря и беше прегазена.Смърт за Русия.
Ukraina55

2023.02.16 | 09:06

3
Вие мръсни руски изчадия сте вече мъртви и прегазени от украинците и тъните във халс,бедност и разруха и товае само началото на гибелта на руските прасета мръсни ха ха ха,а ти Лавров роди милизрив труп като Путин и ще гориш заедно със Путин във АДА скапана свиня мръсна ха ха.Русия умря и беше прегазена.Смърт за Русия.
Анонимен

2023.02.15 | 19:04

2
СЛАВА НА УКРАЙНА! СМЪРТ ЗА ПУТЛЕРОФАШИСТИТЕ!

2023.02.15 | 16:55

1
Е, верно ли е нова коцепция?

Добави коментар

Водещи новини