Лукашенко посети руски войски, разположени в Беларус

  • 06 януари 2023 13:22

  • 443
  • 9
Лукашенко посети руски войски, разположени в Беларус
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Беларуският президент Александър Лукашенко посети днес военна база, където са разположени руски войски, предаде Ройтерс, като се позова на министерството на отбраната, отбелязва БТА.

По време на срещата той и неназован представител на руската армия са обсъдили общи военни учения на двете страни, се казва в съобщението.

"На този етап подразделения на въоръжените сили на Руската федерация са готови да изпълняват задачи, както е предвидено", заяви представителят.

Беларус планира съвместни военновъздушни учения с Русия

Беларус, който е тясно свързан с Москва, каза вчера, че ще получи повече оръжия и оборудване от Русия на фона на засилване на военното сътрудничество между двете държави, подхранвайки опасенията, че може да бъде използван като плацдарм за атака срещу Украйна от север.

Минск е заявил, че няма да участва във войната в Украйна, но Русия използва Беларус като стартова площадка за инвазията на Украйна на 24 февруари и продължава да ползва белоруското въздушно пространство за удари с дронове и ракети, казва Киев.

Константин Тодоров
443 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.01.06 | 14:49

1
Германия ще строи нов "Северен поток" за газ и водород от Норвегия. А стария ще го подарят на гладните да си играят. Слава Україні
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.01.09 | 10:15

9
Руските патреоте от Възраждане в Парламента са призовали българската държава да предаде Христо Грозев на Русия. Защото 1) Щом Русия го търси - то има защо. 2) Ако ние утре търсиям някой руснак, Русия щяла да ни върне услугата и т.н. За щастие Христо Грозев е далеч от лапите на пробитите от руски агенти български служби. В тази връзка СИЛНО се надявам Украйна да посика да им бъде предаден Константин Константинов - про-руският фюрер на Възрожденците. По горната логика Костя веднага трябва да бъде заловен и предаден на украинските служби защото: 1) Този човек наистина е руски агент и воюва на тихия фронт срещу Украйна 2) Ако утре ние търсим някой украинец - Украйна ще ни върне услугата.
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.01.08 | 22:25

8
Украинците яко трепят Путлерофашисти, Вагнеровци и разни руски пияници и наркомани :) СЛАВА УКРАИНИ! ✌
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.01.08 | 22:12

7
До болшевишкия преврат в Русия Рождество Христово е основният зимен празник, честван заедно с останалите европейски народи на 25 декември. Болшевиките обаче изхвърлят този свят ден от календара. Така и до днес в Русия, както и в още няколко постсъветски държави, не Рождество Христово, а Нова година е основният зимен празник. За последно в Русия празнуват Рождество Христово на 25 декември 1917 г. През 1918 г. не празнуват, а от 1919 г. православната руска църква започва да отбелязва този ден на 7 януари. И в това преместване е „замесен” специален „декрет” на другаря Ленин.
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.01.08 | 18:09

6
Драги руснаци и русофили, поздравявам ви със настъпващата украинска армия :) СЛАВА УКРАИНИ!
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.01.07 | 17:27

4
Военнопрестъпниците и затворниците на Путлер от типа ''Вагнеровци'' ядат яко бой от украинците при Бахмут хахаххах СЛАВА УКРАИНИ! ✌
Ukraina55

2023.01.06 | 15:56

2
Лукашенко скоро ще бъде виклидират от беларуски бунтовници които ще свалят Лукашенко от власт,мустакатия педал скоро ще му видят сметката снайперистите ха ха ха.Беларус кенефа на руските лайна ха ха ха.Лукашенко риба които се въргаля по земята без да има думата ха ха ха.Лукашенко пумиар на Путин които му казва седни и легни ха ха ха.
Истината

2023.01.07 | 22:50

5
За човек живял там бих казал, че живеят по-добре от нас европейската държава в НАТО.
Ukraina55

2023.01.06 | 15:57

3
Лукашенко скоро ще бъде виклидират от беларуски бунтовници които ще свалят Лукашенко от власт,мустакатия педал скоро ще му видят сметката снайперистите ха ха ха.Беларус кенефа на руските лайна ха ха ха.Лукашенко роба, които се въргаля по земята без да има думата ха ха ха.Лукашенко пумиар на Путин които му казва седни и легни ха ха ха.

Добави коментар

Водещи новини