Отлагат ядрените преговори между Русия и САЩ

  • 28 ноември 2022 18:42

  • 840
  • 7
Отлагат ядрените преговори между Русия и САЩ
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Насрочените в Кайро тази седмица руско-американски консултации по стратегическите настъпателни оръжия се отлагат. Това предаде “Комерсант”, като се позова на американското посолство в Москва и на руското министерство на външните работи.

От американското посолство са съобщили за “Комерсант”, че Русия едностранно се е отказала от консултациите и е обещала да предложи нови дати. От руското министерство на външните работи са потвърдили информацията, но не са посочили причините за отлагането.

По-рано временно управляващата американското посолство в Москва Елизабет Руд заяви в интервю за агенция “Новости”, че президентът Байдън остава ангажиран с определянето на механизма, който ще замени Договора за стратегическите настъпателни оръжия след изтичането му през 2026 г.

Какво да очакваме при ядрен удар?

"Ще продължим да водим дискусии в рамките на Двустранната консултативна комисия - механизма на Договора “Нов СТАРТ” и ще очакваме възможности за възобновяване на стратегическия диалог", каза Руд.

Двустранната консултативна комисия по руско-американския Договор за стратегическите настъпателни оръжия трябваше да заседава от 29 ноември до 6 декември в египетската столица Кайро. Очакваше се делегациите на Москва и Вашингтон да обсъдят взаимните си претенции по изпълнението на договора, съобщи БНР.

Елизабет Руд каза още, че Съединените щати и Русия запазват двустранните канали за управление на рисковете, особено в ядрената сфера. По думите ѝ именно тези въпроси са обсъдили на срещата си в Анкара на 14 ноември директорът на ЦРУ Уилям Бърнс и ръководителят на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
840 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Капиталистическа логика

2022.11.28 | 22:17

7
Всяка една ядрена държава е опасна, но Хамерика не е опасна защото е демокрация и прокара демокрацията в Ирак и Афганистан
PaulaFox

2022.11.28 | 21:38

6
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.11.28 | 20:31

1
Украинците ще се справят със трудностите и ще се отърсят от руския упадък и тероризъм! Но ние да му мислим, с руски марионетки, като Копейкин и Радев, които ни дърпат назад! Вече над 30 години не можем да се оправим точно заради такива хора! А Украйна ПОМЕНТЕ МИ ДУМАТА след войната ще се възстановят за 10 години и дори ще ни задминат! САЩ, ЕС, и други държави ще направят ''плана Маршал2'' и Украйна ще стане световен фактор! СЛАВА УКРАИНИ! Долу руските марионетки! ✌
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.11.28 | 21:35

5
СЛАВА УКРАИНИ! :) ✌
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.11.28 | 21:15

4
„На руснаците, които се подиграват, че украинците стоят без светлина (ток), ще кажа: Нашите свещи горят за вашето упокоение“, заяви главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валери Залужни. Слава на Украйна!
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.11.28 | 21:14

3
Пентагонът обмисля възможността да достави на Украйна малогабаритни бомби с прецизно насочване, които могат да бъдат изстреляни на 160 километра (сто мили). Такова предложение е получило Пентагона от Боинг, който е разработчик на тези оръжия, пише Ройтерс, позовавайки се на източници. Това са наземни бомби с малък диаметър (GLSDB), които са планирани за масово производство, казаха пред агенцията източници от индустрията. Boeing предлага да достави първия GLSDB в Украйна през пролетта на 2023 г. Комплексът съдържа бомба с малък диаметър GBU-39 с ракетен двигател M26. В момента са произведени няколко бройки от това оръжие. Те могат да бъдат изстреляни от Hymars или други инсталации от това семейство, които Украйна също има.

2022.11.28 | 21:04

2
Да го духат укрите,дано путлериста ги изтреби до крак.

Добави коментар

Водещи новини