Русия спира доставките на оръжие за Сирия

  • 09 юли 2012 17:20

  • 1414
  • 1
Русия спира доставките на оръжие за Сирия
©

Москва няма да подписва нови договори за доставка на оръжия, техника и муниции в Сирия, докато ситуацията в арабската страна не се успокои, съобщава високопоставен източник от руското правителство, цитиран от АП.

Русия обаче ще продължи с изпълнението на договорените в миналото сделки, уточни Вячеслав Дзиркалн, заместник-шеф на Руската агенция за военно и техническо сътрудничество, съобщи БТВ.

Досега Русия е подпомагала сирийската армия с резервни части и поправка на по-рано предоставени оръжия, но не продава хеликоптери и бойни самолети на арабската страна, подчерта Вячеслав Дзиркалн.

Според сирийски активисти 14 000 души са убити досега в размириците в страната, започнали през март 2011 г.

Последвайте канала на

1414 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СТАНИМИР

2014.03.09 | 09:55

1
И като спрете какво!? Баш ислямистите ще вземат властта и ще въведат сунитска диктатура. Вярно ще се сменят управленците но ислямизма ще остане. Всички не сунити ще бъдат подложени на геноцид. Убийствата се извършват от ислямистите, бивши членове на Ал Кайда (творение на САЩ меджу другото), въоръжавани и спонсорирани от Саудитска Арабия. Тези уроди убиват алевитското, шиитското и (забележете!?) християнското и другите малцинства. Тези ли са демократичната опозиция? Ако не друго то режимът на Башар Ал Асад не е ислямистки и този си смисъл е много по-близо до светския и уталитарен и секуларен държавен модел. Явно е, че се опитват да изтикат назад арабските държави, да заслият екстремизма им и пак да започнат приказките за лошите мюсюлмански терористи...

Добави коментар

Водещи новини