Владимир Путин: Времето на господство на Запада е към своя край

  • 27 октомври 2022 18:59

  • 6306
  • 66
Владимир Путин: Времето на господство на Запада е към своя край
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Русия Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През отново засипа с обвинения Запада, заради това, че играе "опасна, кървава и мръсна" геополитическа игра, но каза, че Съединените щати и техните съюзници в крайна сметка ще трябва да говорят с Русия, съобщават световните агенции.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 10638

Според Путин, времето на господство на Запада е към своя край. Обръщайки се към дискусионния клуб "Валдай", той подчерта, че "Западът не е в състояние да управлява едностранно, колкото и да се опитва да го направи".

"Властта над света е това, което така нареченият Запад постави на карта в своята игра - но играта е опасна, кървава и бих казал мръсна. Сеячът на вятъра, както се казва, ще пожъне буря", предупреди руският лидер, цитиран от "Ройтерс".

Кремъл: Украйна се оттегли от преговорите с Русия по нареждане на САЩ

"Винаги съм вярвал и вярвам в здравия разум, така че съм убеден, че рано или късно новите центрове на многополюсния световен ред и Западът ще трябва да започнат равностоен разговор за бъдещето, което споделяме - и колкото по-рано, толкова по-добре", посочи той.

Путин каза, че Западът, заслепен от колониализма, е помогнал за разпалването на конфликта в Украйна и се опитва да разпали криза около Тайван в опит да наложи глобално господство.

Цитирайки лекция в Харвард от 1978 г. на руския дисидент Александър Солженицин, Путин каза, че Западът е открит расист и гледа отвисоко на другите народи по света.

"Увереността в тяхната непогрешимост е много опасно състояние", каза Путин и добави, че Русия никога няма да приеме опитите на Запада да казва на Русия как да действа. "За разлика от Запада, ние не влизаме в чужди дворове".

Все пак, говорейки пред експерти от 44 различни страни, Путин каза, че Русия не се смята за враг на Запада.

Путин подчертава, че Москва "никога не е казвала нищо проактивно за възможно използване на ядрени оръжия. Ние само намекнахме в отговор на тези изказвания, които западните лидери направиха", а никой не реагирал, когато бившият премиер на Обединеното кралство Лиз Тръс "директно заплаши, че страната й е ядрена сила" и че е готова евентуално да използва тези оръжия, пише News.bg.

Путин коментира и че Русия е изправена пред постоянен натиск по границите си, въпреки че изпраща съобщения за мир и сътрудничество на Запада.

Той вижда две версии на Запада: този, който уважава традиционните християнски ценности и такъв Запад е близък до Русия, и другият, който служи като "неоколониално оръжие на либералния елит", който никога няма да бъде приет от Москва.

"Тези, които не искат да бъдат инструменти на политиката на втория Запад, са атакувани от санкции, държавни преврати и подобни действия, които не проработиха с Русия и никога няма да проработят", според Путин. "Москва не иска да стане хегемон и да водим еднополюсен свят", подчерта той.

Вашингтон няма "никакви идеи за създаване на положително развитие, те просто нямат какво да предложат на света, освен да запазят своето господство". Путин подчерта, че е "убеден, че истинската демокрация в многополюсния свят предполага преди всичко възможността на всеки народ".

Путин завърши с предупреждение, че "ние сме изправени пред най-опасното десетилетие от края на Втората световна война, тъй като ситуацията е изпълнена с конфликти".

Мая Йорданова
6306 66

Свързани новини

Коментари 66

Добави коментар
Ukraina55

2022.10.28 | 14:56

56
Госпотството на РФ свърши,иде краят на РФ която ще бъде заличена от западните ядрени ракети,която ще превърнат РФ в ядрена постиня.Свърши господството на РФ която ще бъде изкоринено за винаги от цивилизования свят.Злото Русия ще бъде заличена и свършена завинаги.РФ се разпада и идва краят на империята на злото Русия.Смърт за РФ.Да живее запада слава.Иде краят на РФ която ще бъде заличена завинаги.Слава Украйна.
Да

2022.11.01 | 23:08

66
Луд
Гражданин на СССР

2022.10.28 | 17:08

57
Добро свърши във 1991-година .
Инвалид с инвалидна карта

2022.10.29 | 22:30

65
СМЕШНО

2022.10.28 | 17:36

62
РУСИЯ преобръща света ! Запада е в жестока криза , инфлация , безработица ! Няма енергия , ток , торове , суровини , вода ! Управляват го педали и безумци , смахнати джендъри и извратеняци ! Грабят и убиват докато получат руски ботуш в зъбите !
Световно полицейско-циганско-жидовско ИГО

2022.10.29 | 08:01

64
Обаче има разлика - Запад имат еврейско-циганско правителство, Русия жидовско-цИганско.
Руско правителство чито жидовско

2022.10.29 | 07:59

63
Алеутите получават дял от продажбата на ресурси, а руското правителство вкарва руснаците в дългове.

2022.10.27 | 23:26

48
Урра! да подкрепим Русия в борбата срещу запада! Най-после запада запада. Братушки за вас туптят българските ни сърця!!! Слава на Русия!
Русия добре държава за жидо-полицаи и цигани

2022.10.28 | 17:16

61
На референдума съветските граждани гласуваха с абсолютно мнозинство за запазването на СССР, но на бъдещото ръководство на Русия не му пукаше за волята на гражданите! Първо, предателите се съгласиха с външните господари и след като унищожиха страната, те я отнесоха до банките на своите западни господари, а когато хората започнаха да подозират измама, те организираха война.Под претекст за санкции, западните господари конфискуваха страната, изнесена в техните банки и, като вдигнаха цените на всичко, отново ограбиха робския народ.Но не всичко беше конфискувано - за марионетки - предателите бяха оставени пари за разходи и им беше позволено да ги отведат в страни, които не подкрепят санкциите. И след всичко това за желанието за изграждане на многополюсен свят не е нужно да говорим, защото робовладелците и робите са двата полюса от 1991 г. насам.Също така и всички санкции срещу обикновени хора, пенсионери и хора с увреждане.За елита нищо не се е променило, Розенбаум и други елит-ереите на руско-жидовски шоу-бизнес изнася концерти в Чехия и Германия
За 58-ми

2022.10.28 | 17:14

60
САЩ изключва руски банкови карти извън Русия, Русия в отговор да забрани изпращане руски банкови карти извън Русия.
" ВСЯ ВЛАСТ U S A !!! Истина така! Кремъл - амери

2022.10.28 | 17:12

58
Всички отговорни Кремълски санкции срещу руски пенсионери и хора с увреждане!!!!
+++++

2022.10.28 | 14:50

55
Всичко е жидовско споразумение от 1991-година.
'О,Шипка-радефф'

2022.10.28 | 07:10

54
НАД КРЕМЪЛ ЩЕ ИМА НАДПИС : " ВСЯ ВЛАСТ U S A !!!

2022.10.28 | 17:13

59
ей руска отрепко ти си пътник жалко дребно човече
ivo

2022.10.28 | 07:08

52
ЩОТО САЩ БИЛЕ ЗЛЕ , ДРЕБНИЯ ПЕДАЛ ОДИ ДА МОЛИ ЗА МИР !
ROCK AND ROLL

2022.10.28 | 07:09

53
ОПРЕЛО МУ Е НЕ САМО ЯЙЦЕТО ДО ГЪЗА !
Долу полицейско-путинско-жидовско ИГО!

2022.10.28 | 06:45

49
И на Волдайския форум те не пропуснаха да клеветят съветското минало, казват, че СССР постави границите така, че руснаците да се отделят от украинците, те никога няма да признаят, че СССР не се е разпаднал сам, а СССР е предаден от ръководството, защото самите те са предатели и роби на антинародния царско-олигархичен режим на Путин.
Жидовско господство

2022.10.28 | 07:05

51
Главния руски пропагандист - евреин Соловьов каза, че войната е война. и рекламата по график ( и в рекламата започнаха богохулни танци по костите) изцяло независима руска идеология. Най-смешното е, че арменката каза, че СССР се разпадна, а друг участник в шоуто веднага каза, че никога не трябва да се говори лошо за СССР, те са излъгали и не могат да признаят предателството на СССР, защото те самите са предатели.Но страшното е, че в Русия се възхваляват тези управници като Горбачов и Елцин, които разрушават страната и хвърлят народа в бедност. Сожелявам, обаче Русия няма бъдеще с такива жидовска идеология.
Русия превърна в квартирник за Маргулиси

2022.10.28 | 07:02

50
На референдума съветските граждани гласуваха с абсолютно мнозинство за запазването на СССР, но на бъдещото ръководство на Русия не му пукаше за волята на гражданите! Първо, предателите се съгласиха с външните господари и след като унищожиха страната, те я отнесоха до банките на своите западни господари, а когато хората започнаха да подозират измама, те организираха война.Под претекст за санкции, западните господари конфискуваха страната, изнесена в техните банки и, като вдигнаха цените на всичко, отново ограбиха робския народ.Но не всичко беше конфискувано - за марионетки - предателите бяха оставени пари за разходи и им беше позволено да ги отведат в страни, които не подкрепят санкциите. И след всичко това за желанието за изграждане на многополюсен свят не е нужно да говорим, защото робовладелците и робите са двата полюса от 1991 г. насам.Също така и всички санкции срещу обикновени хора, пенсионери и хора с увреждане.За елита нищо не се е променило, Розенбаум и други елит-ереите на руско-жидовски шоу-бизнес изнася концерти в Чехия и Германия.
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.10.27 | 22:42

41
И тоя живее в педеРуска приказка! Явно още не е разбрал, че тази приказка ще свърши, като СеСеСеРе :) СЛАВА УКРАИНИ! ✌
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.10.27 | 23:05

47
Докато руслямистите гонят духовете на либерастите и гейовете Украинците ритат здраво Путлерофашистите! СЛАВА УКРАИНИ! ✌

2022.10.27 | 23:00

46
Браво на Путин. Дано ни помогне в борбата с либерастите.
СМЪРТ НА ДЖЕДАИТЕ!

2022.10.27 | 23:00

45
С М Ъ Р Т НА МАЙ МУ НИ ТЕ! С М Ъ Р Т НА ДУХЛЕСС ЗОМБИТАТА! С М Ъ Р Т НА ТОЯ СВЯТ К Е Н Е Ф ! С М Ъ Р Т! С М Ъ Р Т ! С М Ъ Р Т !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини