Ядрен взрив в Украйна ще засегне и САЩ, напомня Русия

  • 25 октомври 2022 13:32

  • 1654
  • 11
Ядрен взрив в Украйна ще засегне и САЩ, напомня Русия
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Евентуален ядрен взрив, който подстрекателите от режима в Киев може да предизвикат, би засегнал и Съединените щати, които отричат Вашингтон или Украйна да имат нещо общо с "мръсна бомба". За това предупреди председателят на комисията по външни работи на Държавната дума Леонид Слуцки, цитиран от ТАСС.

"Вашингтон продължава да твърди, че неговите украински марионетки уж нямат нищо общо с бомбата. Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс отхвърли изявленията на Русия и прехвърли отговорността по любимия начин на своя отдел. Ако украинските подстрекатели взривят ядрено устройство, последиците от него по един или друг начин ще засегнат САЩ и целия свят", написа Слуцки в "Телеграм".

Депутатът посочи, че Русия е предупредила международната общност за възможна катастрофа и "полага всички възможни усилия да я предотврати".

Путин готви ядрен взрив над Черно море с радиоактивен облак и цунами

В този случай опитите да се намерят извинения, да се отмине темата и да се прехвърли вината, поставят Запада наравно с ядрените терористи в Киев, подчерта Слуцки.

Генерал-лейтенант Игор Кирилов, началник на войските за радиационна, химическа и биологическа защита на руските въоръжени сили, заяви на брифинг вчера, че Министерството на отбраната е привело своите сили и средства в готовност за действие "в ситуация на радиоактивно замърсяване" заради информацията за заговор на Киев за използване на "мръсна бомба".

Руският външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи пък посочи, че Москва ще повдигне въпроса за подготовката на Киев за провокация с "мръсна бомба" на международни форуми, включително пред ООН.

В неделя руският министър на отбраната Сергей Шойгу проведе телефонни разговори с френския министър на отбраната Себастиан Лекорно, турския министър на отбраната Хулуси Акар и британския министър на отбраната Бен Уолъс, по време на които "изрази загриженост" относно предполагаемото възможно използване на така наречената "мръсна бомба" от страна на Украйна.

Освен това Шойгу проведе два телефонни разговора и с шефа на Пентагона Лойд Остин в петък и неделя.

Пентагонът обаче разпространи съвместно изявление на външните министерства на Обединеното кралство, САЩ и Франция, в което се казва, че тези страни не смятат за оправдани руските предупреждения за възможното използване на т. нар. "мръсна бомба" от Киев.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1654 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.10.25 | 16:14

8
Американците казаха , че а рускенефа дръзна да използва ядрено оръжие то ще елиминират всички руски войски в Украйна и Крим! Който познава говоренето на американците, знае, че В СЛУЧАЯ НЕ СЕ ШЕГУВАТ! Само да посмеят Путлерофашистите да използват Ядрено оръжие ще са преброени дните на диктатора лилиПут :) СЛАВА УКРАИНИ! ✌
Гост

2022.10.25 | 16:41

11
То бива,бива кретенизъм но твоят изби рибата
Ukraina55

2022.10.25 | 15:40

6
Ядрен зрив в Русия ще засегне Китаи и Беларус,ще бъдат превърнати заедно с РФ в ядрена постигна.Предопреди САЩ,използвали ядрена бомба в Украйна ще бъдеш затрид за две секунди,РФ стана ядрена радиоактивна пустиня и краи с Путин и РФ,бяха заличени.Американска ядрена бомба в Русия ще заличи РФ и Беларус за винаги.Предопреди САЩ.Смърт за Путин паразита.Слава за САЩ.
Чичо Дън

2022.10.25 | 16:39

10
Ама много си неграмотен,бе кравар.Стой си в краварника на село и не се обаждай...

2022.10.25 | 16:17

9
Абе тъп ядрена война заради Украйна няма да има. САЩ ще спрат спонсорството на Киев в най-скоро време и украинците ще капитулират, но ще запазят държавата си без Луганск, Крим, Донбас, Херсон и Запорожие. Честито на печелившите и пак си играйте с Русия!
Ukraina55

2022.10.25 | 15:41

7
Ядрен зрив в Русия ще засегне Китаи и Беларус,ще бъдат превърнати заедно с РФ в ядрена постиня.Предопреди САЩ,използвали ядрена бомба в Украйна и ще бъдеш затрид за две секунди,РФ стана ядрена радиоактивна пустиня и краи с Путин и РФ,бяха заличени.Американска ядрена бомба в Русия ще заличи РФ и Беларус за винаги.Предопреди САЩ.Смърт за Путин паразита.Слава за САЩ.
xaxaxaxa

2022.10.25 | 13:41

1
за последната 1 година русия е предупредена за 110 път, да не си играе с огъня иначе ще се превърне в страната на радиоактивната пепел
толкова му е багажа

2022.10.25 | 14:56

5
трола към някое краварско нпо или просто ограничен де.билен жълтопаветник може наистина да си мисли, че ще гледа как нато превръща в пепел русия, имам такива ограничени познати жълтопаветници
Истината

2022.10.25 | 14:04

2
Русия е огромна ядрена сила. Може да се превърне в пепел, но ако си мъртъв това няма да те стопли. Мислиш, че ако има война ще седиш пред телевизора с пуканки и ще гледаш как НАТО разрушава лошите руснаци комунисти? Това не е филм и война с Русия ще е брутална с непоправими последици дори за САЩ! Да не говорим и че цялата планета може да пострада.
PaulaFox

2022.10.25 | 14:54

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Истината

2022.10.25 | 14:38

3
САЩ искат да падне ядрена бомбичка в Украйна и не се интересуват кой ще я пусне. Важното е да се стигне до там и конфликта да се задвижи отново защото след провала на Украйна в контранастъплението и на Русия в настъплението работата заспа. Този конфликт беше прекрасна възможност за САЩ който държи Европа в джобчето си да затвори сега и ципчето. Хубавото обаче е че не се получи с Китай и Тайван и САЩ все още е световната сила, но в никакъв случай не и световен господар.

Добави коментар

Водещи новини