Русия заяви, че ще помага за евакуацията на цивилните от Херсонска област

  • 13 октомври 2022 21:04

  • 1550
  • 11
Русия заяви, че ще помага за евакуацията на цивилните от Херсонска област
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Руското правителство взе решение да окаже помощ за транспортирането на цивилното население от Херсонска област и други райони, заяви днес вицепремиерът Марат Хуснулин във видеобръщение, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13588

Правителството направи това изявление, след като по-рано ръководителят на поставените от Русия власти на Херсонска област Владимир Салдо призова жителите на областта да се евакуират, за да не пострадат при боевете между руските войски и настъпващите украински сили, предаде Ройтерс.

В свое видеообръщение, което публикува в социалната мрежа "Телеграм", Салдо поиска от Москва да помогне с евакуацията.

Салдо уточни, че поставените от Русия власти са предложили на жителите на Херсонска област, ако имат такова желание, да заминат за Крим, Ростовска област, Краснодарски и Ставрополски край, или за друго сигурно място.

Властите в Херсонска област искат помощ от Русия за евакуация на населението

Херсонска област е една от четирите украински области, които неотдавна Русия обяви за своя територия - ход, който бе заклеймен от Киев и Запада като незаконен, отбелязва Ройтерс.

Кирил Стремоусов, друг представител на поставените от Русия власти на Херсонска област, заяви, че не става дума за масова евакуация на населението в областта, като поясни, че искането е продиктувано от зачестилите украински обстрели по нейната територия.

Хуснулин посочи в обръщението си, че Москва ще осигури на напускащите домовете си „безплатно настаняване и всичко необходимо, а на тези, които решат да останат на новото място за постоянно, ще бъде осигурено жилище".

Взривове в окупирания град Херсон

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1550 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Ukraina55

2022.10.14 | 09:17

7
Украинците настъпват и си връщат Херсонска област,която отново се връща на украинците.Руската армия бяга а предателите в Херсонска област бягат към Русия,за да не бъдат,избити от украинците като предатели на Украйна.Украинците настъпват а Херсон бягат заедно с руските страхливци.Евакоираи предателите на Украина те украинците шеги засипят с ракети и пълно унищожение на РФ.Путин по добре да се застлера в главата и да се отърве света от мъкитеси.Херсон отново ще е Укрсйнски.Слава Украйна смърт за Путин.
Ако Порошенко и Зеленски не евреите....

2022.10.14 | 09:30

11
Ако Коломойски не евреин, тогава слава на Украйна.

2022.10.14 | 08:47

3
Нали алкашите бяха за винаги? Къде отиват? Кой би се евакуирал от европейска държава към сибир или далечния изток?
Украйна и Русия еднаково

2022.10.14 | 09:28

10
Жидовски държави.
Ukraina55

2022.10.14 | 09:19

8
Украинците настъпват и си връщат Херсонска област,която отново се връща на украинците.Руската армия бяга а предателите в Херсонска област бягат към Русия,за да не бъдат,избити от украинците като предатели на Украйна.Украинците настъпват а Херсон бягат заедно с руските страхливци.Евакоираи предателите на Украина те украинците ще ги засипят с ракети и пълно унищожение на РФ.Путин по добре да се застлера в главата и да се отърве света от мъкитеси.Херсон отново ще е Укрсйнски.Слава Украйна смърт за Путин.
Извинявай, не разбирам...

2022.10.14 | 09:25

9
Слава на укро-евреите и унищожение руски евреите ?
Горбачов обещава Рай

2022.10.14 | 09:08

6
Елцин справи Рай с Хер, сега виждам Хер в Сон.
Русия е Квартирник за Маргулис и Ургант

2022.10.14 | 09:05

5
На референдума съветските граждани гласуваха с абсолютно мнозинство за запазването на СССР, но на бъдещото ръководство на Русия не му пукаше за волята на гражданите! Първо, предателите се съгласиха с външните господари и след като унищожиха страната, те я отнесоха до банките на своите западни господари, а когато хората започнаха да подозират измама, те организираха война.Под претекст за санкции, западните господари конфискуваха страната, изнесена в техните банки и, като вдигнаха цените на всичко, отново ограбиха робския народ.Но не всичко беше конфискувано - за марионетки - предателите бяха оставени пари за разходи и им беше позволено да ги отведат в страни, които не подкрепят санкциите. И след всичко това за желанието за изграждане на многополюсен свят не е нужно да говорим, защото робовладелците и робите са двата полюса от 1991 г. насам.Също така и всички санкции срещу обикновени хора, пенсионери и хора с увреждане.За елита нищо не се е променило, Розенбаум и други елит-евреите на руски шоу-бизнес изнася концерти в Чехия и Германия.
Всички пропагандисти - евреите и идеология жидовск

2022.10.14 | 08:55

4
Главния руски пропагандист - евреин Соловьов каза, че войната е война. и рекламата по график е изцяло независима руска идеология. Най-смешното е, че арменката каза, че СССР се разпадна, а друг участник в шоуто веднага каза, че никога не трябва да се говори лошо за СССР, те са излъгали и не могат да признаят предателството на СССР, защото те самите са предатели.Но страшното е, че в Русия се възхваляват тези управници като Горбачов и Елцин, които разрушават страната и хвърлят народа в бедност. Сожелявам, обаче Русия няма бъдеще с такива жидовска идеология.
Инвалид с инвалидна карта

2022.10.14 | 08:45

2
Тогава изпрати ми картата
PaulaFox

2022.10.13 | 22:23

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини