Мъск предложи Украйна да отстъпи територии на Русия

  • 04 октомври 2022 12:00

  • 2343
  • 11
Мъск предложи Украйна да отстъпи територии на Русия
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Шефът на Tesla и SpaceX сподели в Twitter как вижда решението на войната в Украйна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 8382

Според най-богатия човек на планетата мирният договор трябва да включва следните стъпки:

Роджър Уотърс тегли майната на Путин в отворено писмо

*Повторение на изборите в анексираните региони под наблюдението на ООН. Русия си тръгва, ако това е волята на народа.

*Крим формално става част от Русия, както е от 1783 г. (до грешката на Хрушчов).

*Водоснабдяването на Крим е осигурено.

*Украйна остава неутрална.

Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, призовава последователите си да гласуват в анкета, дали одобряват предложенията му. Около 60% от тях обаче не са съгласни с подобни отстъпки от страна на Украйна.

"Това най-вероятно ще бъде изходът от войната. Единственият въпрос е колко души ще умрат преди това. Също така си струва да се отбележи, че друг макар и по-малко вероятен изход от този конфликт е ядрена война", допълва Мъск.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски също се включи в онлайн дебата със своя собствена анкета.

Зеленски: Успехът на украинските военни не е ограничен само до Лиман

"Кой Мъск харесвате повече - този, който подкрепя Украйна или онзи, който е за Русия?", попита украинският президент. Близо 80% гласуват за "про-украинския Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател,".

"Аз все още съм изцяло за Украйна, но съм убеден, че масивната ескалация на войната ще причини голяма вреда - както на Украйна, така и на света", отговаря милиардерът.

По-думите му, ако Крим бъде изложен на риск, Русия ще премине към пълна мобилизация, а войната ще стане тотална. Според него единственият сигурен резултат от това е, че смъртта ще бъде опустошителна и за двете страни.

"Русия има 3 пъти население от Украйна, така че победата за Украйна е малко вероятна в тотална война. Ако ви е грижа за народа на Украйна, търсете мир", пише Мъск.

Последователите на Мъск в социалната мрежа обаче отбелязаха, че това поведение е близко до предателство. Те го сравниха с хората, призоваващи да не се праща оръжие на Великобритания по време на Втората световна война. Други съпоставиха думите на Мъск с даването на Чехословакия на Хитлер през 1938 г. Тогава западният политически елит счита, че териториалните отстъпки ще гарантират мира на Стария континент.

Русия призна: Украйна проби отбраната ни в Херсон и Луганск

Мнозина дори обявиха Мъск за предател и помагач на Кремъл.SpaceX обаче е дарила хиляди приемни станции за сателитния интернет Starlink на Украйна. Благодарение на него украинското командване има независима от Русия и руските хакери онлайн връзка. Според военните анализатори това подобрява възможността на командирите да издават по-ефективни заповеди към своите част и да бъдат по-осведомени на бойното поле.

Теодора Павлова
2343 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2022.10.04 | 12:27

1
украйна воюва срещу проруски части- демек донецки фермери, а руската армия си е в Русия, ако укринците си мислят и ако са толкова наивни да си мислят че ще победяд-не че не го твърдят всеки ден, то от украйна няма да останане нищо при война с Русия
стамо

2022.10.04 | 21:47

11
тъп си
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.04 | 21:13

10
forward.com/news/462916/nazi-collaborator-monuments-in-ukraine/ ---------- Украйна има нужда (и то спешна!!!) всички нацисти/фашисти (дори жени и/или деца!!!) да бъдат избесени по стълбовете!!! Това важи и за всички други (задължително и в България!!!) държави, по земното кълбо - както и за всички други аборти, а именно - Смърт за всички нацисти, фашисти, комунисти, анархисти, американофили, русофили, украйнофили, путинофили, ционисти и всички тем подобни, умствени малформации!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!! Тоя нефелника долу, чак ги бил подкрепял украйнските нацисти/фашисти бе... Хахаха така ще те подкрепим някой ден - от някой стълб... Хубава подкрепа и поддръжка ще ти дадем - ще има да висиш - ехеее :) Както се казва - когато и да ви избесим все ще е късно :) Час по-скоро трябва да изчистим майката Земя, от такива като вас :)
free

2022.10.04 | 16:30

6
ако има наякъв проблем заради който русофилите не могат да си заминат за сибир , да го решим проблема и марш от европа

2022.10.04 | 20:21

9
Сибир е истински Рай, леля Ванга казва- Сибир е житницата на света

2022.10.04 | 20:20

8
На Мъск пак му се ходи до Марс, а без братята няма да успее
Мъск да отстъпи

2022.10.04 | 19:09

7
Тесла на Китай.
Прав е

2022.10.04 | 14:24

5
Украйна постигна целите отблъсна Русия и запази завземане. Ако бяха преговаряли по-рано можеше и само 2 а не 4 територии да им откраднат.

2022.10.04 | 14:18

4
Това са реалностите. И Мъск е абсолютно прав!
Истината

2022.10.04 | 14:12

3
Мъск е един от най-умните хора на планетата и не е случайно каквото казва. Русия ако запука Украйна дори и със слаби ядрени оръжия Зеленски ще избяга в Израел или Швейцария и войната ще свърши както и държавата. НАТО няма да води война с въоражената с ядрени оръжия Русия само заради Украйна и това и малките деца го знаят. Всеки си гледа интереса, това е!
PaulaFox

2022.10.04 | 13:11

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини