Руските сили обстрелваха осем украински области

  • 03 октомври 2022 16:51

  • 1466
  • 1
Руските сили обстрелваха осем украински области
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Осем украински области бяха подложени на обстрел от руските сили през последното денонощие, заяви днес канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, предаде Асошиейтед прес.   

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13268

Нанесен е ракетен удар по град Запорожие, столица на Запорожка област, части от която са под контрола на руските сили и която Москва обяви за своя територия миналата седмица.

По данни на президентската канцелария руските сили са изстреляли около 10 зенитни ракети С-300 по града, както и по две селища в близост до него. При удара е разрушен рехабилитационен център за деца със специални нужди, а един човек е пострадал. Не се съобщава за жертви в двете селища. 

Обстрелвани са и градове, намиращи се срещу Запорожката АЕЦ, от другата страна на река Днепър.

В град Никопол, който е честа мишена на руски обстрел, са повредени електропроводи, както и десетки жилищни сгради и домове. 

Украйна обяви, че си е върнала град Лиман

В Донецка област, спасители издирват оцелели след обстрела на град Часов яр, при който са разрушени сградите на колеж и общежитие.

Ракетен удар е нанесен и по град Краматорск, където са разположени и щабовете на някои украински сили в Донецка област. През изминалото денонощие в областта е убит един цивилен, а деветима са ранени. 

В източната част на Украйна руските войски продължават да атакуват градовете Бахмут и Адвеевка.

Украинският губернатор на Луганска област Сергий Гайдай заяви, че силите на Киев са си върнали село Торск, което се намира само на 20 километра от стратегическия град Кремина. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1466 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.03 | 22:09

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини