Сблъсъци в Украйна (обновена+видео)

  • 04 юли 2012 10:37

  • 1926
  • 0
Сблъсъци в Украйна (обновена+видео)
©

Сблъсъци избухнаха край сградата на украинския парламент, предаде РИА Новости.

Милицията в Киев разпръсква демонстранти със сълзотворен газ. Представители на опозицията посочват за няколко пострадали. ранени са и около 10 полицаи. Демонстранти се опитаха да нахлуят в сградата преди пресконференцията на президента Виктор Янукович. Държавният глава трябваше да даде изявление пред медиите заради приетия вчера закон за руския език.  Депутатите позволиха руският език да стане официален в райони, където е роден за повече от 10 % от населението. Ако проектът бъде подписан от президента, това означава, че руският ще стане официален в 13 от 27-те области на Украйна.

Привърженици на украинския език започнаха контрапротести в западната част на бившата съветска република. В Лвов опозицията блокира зданието на областната администрация, допълва УНИАН.

По-рано днес заместник-председателят на украинския парламент, членът на опозиционната партия Блок на Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и, Николай Томенко подаде оставка, предаде РИА Новости. По-късно и ръководителят на Върховната рада Владимир Литвин се оттегли официално от поста си.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1926 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини