Северна Осетия ограничава достъпа на превозни средства

  • 28 септември 2022 18:51

  • 1446
  • 4
Северна Осетия ограничава достъпа на превозни средства
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Граничната с Грузия руска република Северна Осетия, където се формираха огромни опашки от чакащи руснаци, които бягат от мобилизацията, въведе днес ограничения за достъп на превозни средства до нейната територия, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 8519

По информация на официалния канал на местното правителство в Телеграм ръководителят на републиката Сергей Меняйло е подписал указ, "ограничаващ влизането на територията на Северна Осетия на пътнически превозни средства", с изключение за местните жители и туристите.

Русия спира издаването на паспорти на мобилизирани граждани

Действието на указа не засяга лица, които пътуват към почивни лагери и други туристически дестинации в републиката. Въвежда се и извънредно положение в много от регионите и столицата Владикавказ.

Взетото решение ще затрудни движението по маршрута между Владикавказ и Тбилиси - грузинската столица, разположена на 200 км в южна посока. Много руски граждани намериха убежище именно там след началото на военната интервенция в Украйна.

След началото на описваната от Владимир Путин като "частична" мобилизация за офанзивата в Украйна миналата седмицата десетки хиляди руснаци заминаха за съседните Грузия, Казахстан и Монголия.

Масовото напускане стана причина вчера руските служби да разположат пункт за "мобилна" мобилизация на границата с Грузия, за да пресичат опитите за бягство от армията.

По думите на грузинския вътрешен министър всеки ден по 10 000 руски граждани пресичат границата.

Мая Йорданова
1446 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.09.29 | 11:52

4
Путлерофашистите потъват бавно и славно, като кораба потопен от укрианците - Москва :)
Ukraina55

2022.09.29 | 11:06

3
Сега вие ще страдате с руските имигранти и ще бъдете разорени съюзници на Путин ха ха ха.
Ukraina55

2022.09.29 | 11:04

2
Вие се смеехте на запада с имигрантите си сега вие ще страдате с руските имигранти.Всичко се връща на тоя свят и то тъпкано,сега ще ядете пишката здраво ха ха ха.Няма да има милост за вас ха ха ха.

2022.09.29 | 10:50

1
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУУУРВИИИИИ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини