Киев за референдумите в Източна Украйна: Русия се страхува

  • 20 септември 2022 15:50

  • 2005
  • 1
Киев за референдумите в Източна Украйна: Русия се страхува
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Русия се страхува от поражение и заради това насрочи така наречените референдуми в източните Донецка и Луганска области", това заяви съветникът на украинския президент Володимир  Зеленски – Андрей Ермак (на снимката), написа в. "Украинская правда".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13358

От администрацията на държавния глава в Киев коментираха решението на подкрепяните от Москва отцепници да насрочат референдуми за присъединяване към Руската федерация.

ДНР и ЛНР одобриха закон за произвеждането на референдум за присъединяване към Русия

"Това е евтин опит за шантаж. Размахването на томахавкаите, наречени "всенародни допитвания" и "мобилизация", е инструмент на хора, които могат да воюват само срещу невъоръжени хора и деца. Това издава страх от загуба на войната", категоричен бе Ермак.

"Окупаторите бързат. Събитията на бойното и дипломатическото полета не се развиват в тяхна полза. Ето защо агресорите набързо си измислиха някакви референдуми, чиито резултати вече са ясни", това каза управителят на Луганска област Сергей Гайдай.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2005 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.20 | 16:45

1
От толкова страх от украйна не остана нищо- един кенеф, украйна загуби най богатите си земи и се провали въпреки мега огромната финансова и военна подкрепа, и сега вместо да се покае, наглее с цялата си наглост

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини