Властите в Херсон призовават жителите да се евакуират за зимата

  • 20 септември 2022 08:31

  • 1241
  • 4
Властите в Херсон призовават жителите да се евакуират за зимата
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Властите на украинската Херсонска област приканват жителите на деокупираните селища да се евакуират за зимния период в Закарпатска, Хмелницка и Житомирска област.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 7388

Съответната препоръка "с оглед ситуацията в освободените селища" качи във Фейсбук Ярослав Янушевич, ръководителят на Херсонската областна военна администрация, предаде Укринформ.

ISW: Русия прави опит за организирано изтегляне в западен Херсон

По думите на Янушевич препоръката му се отнася по-специално за семейства с деца и слабо подвижни лица. За гражданите са открити "гореща линия" и специален чат бот ("виртуален събеседник" в интернет).

След като някой уведоми, че желае да се евакуира, експерти ще оформят заявка от негово име и ще го запознаят с подробностите около евакуацията.

Виолета Симеонова
1241 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ukraina55

2022.09.20 | 13:05

4
Харковците да бягат че украинската армия е пред портите им и ще рухнат, и няма да има милост за никои харковец и руски войници а кмета на Харков ще бъде обесен на собствената му вътовръзка. И обявен за предател на Украйна, руснаците бягат и оставиха Харков да се спасява както може от украинците.Това показва че РФ са предатели и неудачници, видят ли зора бягат по бели гащи. Оставяйки другите да се оправят сами.Руски страхливци.
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.09.20 | 10:35

3
Не че нещо, но за една седмица украинската армия освободи толкова теритярия, колкото на Путлерофашистите им трябваха месеци за да я окупират, и то с мног ожертви :)

2022.09.20 | 10:08

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИИ
че както

2022.09.20 | 08:37

1
че какво са деокупирали в херсонска област. там ядат здраво бой

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини