САЩ удари със санкции и съпругите на Кадиров

  • 16 септември 2022 13:47

  • 1881
  • 3
САЩ удари със санкции и съпругите на Кадиров
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Заради войната в Украйна, правителството на САЩ добави още руски служители и компании, особено в технологичния сектор, в списъка си със санкции. Наказателни мерки бяха взети и срещу съдебни служители в контролирания от Русия Кримски полуостров и роднини на чеченския лидер Рамзан Кадиров, включително три от съпругите, пише Радио Свободна Европа, цитирано от "Дарик".

Руското главно разузнавателно управление (ГРУ) и икономическия съветник на президента Владимир Путин, Максим Орешкин, също бяха добавени към списъка. Санкции бяха наложени и на руската космическа индустрия, на компютърни и технологични компании. Това има за цел да възпрепятства доставките на въоръжение и модернизацията на руската армия след тежките загуби във войната в Украйна.

Правителството на САЩ особено подчерта ролята на Мария Алексеевна Львова-Белова, която наскоро бе включена в списъка със санкции. Служителят по закрила на детето на руския президент ръководи депортирането на хиляди украински деца в Русия.

Всички активи, държани от санкционираните в САЩ, трябва да бъдат замразени, а на американски компании и лица е забранено да правят бизнес с тях. Държавният секретар Антъни Блинкен каза, че „Вашингтон няма да спре да държи руското правителство отговорно за войната му в Украйна“.

Кадиров е бесен на Путин, заплаши ръководството на Кремъл

Търговският отдел на САЩ забрани износа на квантови изчислителни услуги, хардуер и софтуер, за Русия и Беларус. 

Цветелина Кирилова
1881 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
неразбиращ

2022.09.16 | 18:22

3
УЖ,НЕПОБЕДИМАЯ,ТУЙ,ОНУЙ,А РАБОТЯТ,С ГНИЛИЯ,ЗАПАД!
.

2022.09.16 | 15:06

2
Горките овчици , тия САЩ нямат срам.

2022.09.16 | 14:53

1
Ха-ха-ха...американските болни" мозъци " в период на творчество...

Добави коментар

Водещи новини