Кремъл защити военните учения на Китай около Тайван: Това е тяхно суверенно право

  • 04 август 2022 17:22

  • 696
  • 4
Кремъл защити военните учения на Китай около Тайван: Това е тяхно суверенно право
© Wikimedia Commons
Слушай новината Слушай новината

Китай има "суверенно право" на военни маневри около Тайван, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ДПА и ТАСС.

Същевременно той окачестви като "напълно излишно" посещението на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван, което според него е било "ненужна провокация".

Китай започна мащабни военни учения около Тайван

Напрежението в региона около Тайван беше изкуствено провокирано и ние с вас прекрасно си даваме сметка от кого бе провокирано, посочи Песков, цитиран от БТА.

Китай смята самоуправляващия се Тайван за своя отцепила се провинция. Властите в Пекин нееднократно предупреждаваха Вашингтон, че ако визитата на Пелоси в Тайпе се състои, ще бъдат предприети твърди мерки срещу САЩ. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
696 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Леонид Решетников

2022.08.04 | 18:00

4
Най-интересният коментар в "тесен кръг" от членовете на шайката на путлер бил този на Собянин. Той казал "очевидно, в 21 век няма други олигофрени, които да се хвърлят на голяма война". Това, разбира се било донесено на путлер, който сега пресмята как да накаже "устатия монголоид".
Еми...

2022.08.04 | 17:56

2
Вчера за няколко часа повечето рашистките медии се присмиваха открито и жлъчно на Китай и наричаха китайския режим "слабаци", а реакцията им "беззъба" и т.н. В резултат, китайските другари изразили пред серьожа калантарян острото си недоволство от позицията на официалните канали и заявили, че подобно отношение от страна на педерацията ще получи съвсем скоро подобаващ отговор от Китай. Путин се уплашил жестоко, извикал началника на администрацията на президента, натрил му сол на главата и го пратил да оправя положението.
Еми...

2022.08.04 | 17:57

3
В резултат, днес следобед рашистките медии и тролове обърнаха палачинката, а путин настоял за разговор със Си дзинпън, за да му се подмаже, но му било отказано грубо.
Слава на РУСИЯ!!!

2022.08.04 | 17:39

1
Целият свят ще каже така, когато Китай удари по Русия след година-две.

Добави коментар

Водещи новини