Русия и луд български рецидивист атакуват депутат от опозицията

  • 27 юни 2012 09:59

  • 575
  • 0
Русия и луд български рецидивист атакуват депутат от опозицията
©

Властта в Руската федерация се е съюзила с български рецидивист, за да отмъсти на депутата в Държавната дума Генадий Гудков от партия "Справедлива Русия" заради опозиционната му дейност, твърди самият той пред в. "Московский комсомолец" по повод започналата вчера проверка срещу народния представител, обвинен в пране на пари от българина Ивайло Зартов.

В отговор на обвиненията Гудков заяви, че няма никакъв бизнес в България, и съобщи, че ще съди за клевета руската телевизия НТВ, излъчила интервю със Зартов. Опозиционният депутат каза също, че неговият обвинител излежава 12-годишна присъда в България, а преди това е уличаван в кражба в Чехия. "Съюзът между един български рецидивист и властта у нас е затрогващ и чуден", коментира депутатът пред "Московский комсомолец", според когото обвиненията са отмъщение за опозиционната (му) дейност. "Няма никакви съмнения. Не може просто ей така да се съгласуват действията на медиите, силовите ведомства, Следствения комитет, оперативните служби и т. н.", твърди Гудков. Властта в Русия според него е "безсъвестна и цинична" и "потъпква закона, който кара гражданите да спазват". По-рано руският депутат съобщи, че преди няколко години Зартов е откраднал пари от негова фирма, след което е бил осъден
на 13 години затвор, намалени впоследствие на 12, припомня "Московский комсомолец".

Освен това Гудков заяви, че Зартов страда от психично заболяване. Според депутата българинът е твърдял например, че работи за руското разузнаване и че Гудков му е давал пари, за да вербува агенти, посочва в. "Известия".

Последвайте канала на

БТА
575 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини