Четиригодишно дете е сред жертвите на обстрела срещу украинския град Виница

  • 15 юли 2022 16:56

  • 1136
  • 2
Четиригодишно дете е сред жертвите на обстрела срещу украинския град Виница
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Момиченце на четири години е сред жертвите на руския обстрел срещу украинския град Виница", предаде киевската медия УНИАН.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13459

"При атаката вчера загинаха три деца. Момиче на четири години и две момчета на 7 и 8 години. Едно от момченцата бе убито заедно с майка си, докато двамата бяха в лекарски кабинет в ударения медицински център. Другото загина, докато чакаше свой чичо в автомобил, възпламенил се след нападението", допълни изданието.

"Общо жертвите на атаката в четвъртък са 23. Роднини на 19 от загиналите дадоха биологични проби за разпознаването на убитите. Осем души се издирват. 197 души поискаха лекарска  помощ, 80 от тях са хоспитализирани", добави изданието, което се позова на местните власти.

Руски ракети удариха украинския град Виница. 20 души са убити

"Руските сили вчера изстреляха от подводници в Черно море ракети "Калибър" по града, който се намира далеч от основните фронтови линии в Източна и Южна Украйна. Реактивните снаряди удариха многоетажна сграда и причиниха пожар, който се прехвърли върху близкия паркинг", посочи още УНИАН.

"Москва, която нахлу в Украйна на 24 февруари, отрича да взема умишлено под прицел цивилни. Русия днес заяви, че нейният удар е бил насочен срещу Дома на офицерите във Виница, където е имало съвещание на високопоставени украински военни с представители на чуждестранни доставчици на оръжия. Киев отговори, че при атаката не е поразена военна цел, а културен център, използван и от ветерани от армията", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.  

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1136 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.07.15 | 20:06

2
Зеленко наркомана е виновен, така или иначе, те са си го ибрали
Анонимен

2022.07.15 | 17:18

1
Тъпите варварчета няма да се калибрират никога.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини