US анализатори: Русия прави „оперативна пауза“ в Украйна

  • 07 юли 2022 14:53

  • 2313
  • 4
US анализатори: Русия прави „оперативна пауза“ в Украйна
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Според американски анализатори Русия може би временно намалява силата на офанзивата си в Украйна, защото руските войски се опитват да се прегрупират за ново нападение, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13374

Вчера руските сили „за първи път от 133-те дни от началото на войната“ не обявиха нови териториални придобивки в Украйна, каза Институтът за изследване на войната.

МО на Русия: Руски военен самолет е ударил украински войници на Змийския остров

Базираният във Вашингтон мозъчен тръст допуска, че е възможно Москва да прави „оперативна пауза“, която не предполага „пълно прекратяване на активните бойни действия“. 

„Вероятно руските сили ще се ограничат до сравнително малки нападения, опитвайки се да създадат условия за по-значими офанзиви и да възстановят бойната си сила, от която се нуждаят, за да се заемат с тези по-амбициозни начинания“, коментира институтът.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2313 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Мария Атанасова

2022.07.07 | 21:56

4
Първо партията на Макрон загуби мнозинството си в Националното събрание на Франция, след това българското правителство подаде оставка, днес Борис Джонсън подаде оставка. Внимателно трябва да наблюдавате процесите които ще се случат в Европа и то не е по вина на Русия, а самите правителства, които не са в синхрон с обществеността и тяхното мнение по случващото се в Украйна. Може би единствено Орбан и Вучич се вслушват в гласа на народите си.

2022.07.07 | 15:34

1
Путин го каза. Изпраща войниците на заслужена почивка. Да съберат малко сили и после пак! Имат си отпуск!
До 2

2022.07.07 | 18:50

3
Предния път трите дена до Киев продължиха 5 месеца и така и не стигнаха :) Руските блицкригове - най-дългите блицкригове!
ХО ХО ХО

2022.07.07 | 15:48

2
А след почивката блиц криг и след три дни ще маршируват в Киев!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини