Руски шпионин в украинския парламент е получавал до 4000 долара от Москва

  • 05 юли 2022 12:58

  • 2200
  • 2
Руски шпионин в украинския парламент е получавал до 4000 долара от Москва
© Getty images (архив)

"Сътрудник на депутат в украинския парламент, арестуван за шпионаж в полза на Русия, е получавал "хонорари" в размер до 4000 щатски долара от Москва", предаде вестник "Украинская правда".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13288

"Асистент на законодател от партията на президента на страната Володимир Зеленски "Слуга на народа" се е възползвал от положението си и достъпа, който е имал до информация, отнасяща се до националната сигурност на Украйна. Той е предавал секретните данни и в замяна е получавал от Москва суми.  Възнаграждението, което е варирало от 1000 до 4000 долара месечно, е зависело от ценността на информацията", допълни вестникът.

"За агента е известно, че е бил вербуван от управлението за външно разузнаване на Федералната служба за безопасност (ФСБ) по време негова пътуване до Москва от полковник Юрий Водолазки, а дейността - ръководена от заместник-началника на управлението на ФСБ Дмитрий Зубарьов", написа още медията.

Не се съобщава кога точно арестуваният сътрудник във Върховната рада е започнал работа за ФСБ. Според "Украинская правда" първите данни са пристигнали в Москва малко след началото операцията на въоръжените сили на Киев срещу проруските отцепници в Източна Украйна (14 април 2014 г.).

Грозев: В списъка на Украйна с 620 руски шпиони има българска връзка

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2200 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2022.07.05 | 17:13

2
Пореднният опит да се привлече внимание. Сега абсолютно всеки в Украина може да бъде обвинен без доказателствена база и без съдебно решение благодарение на “ демократичното правителство “ на Заленски. Разчистват се полит. опоненти, СМИ забраняват се партии.. Малък нищожен диктатор
Майтапчи Йово

2022.07.05 | 13:45

1
А тарифите на хамериканските... имате ли ги:)))?!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини