Пратеници на ЕС посетиха Юлия Тимошенко в болницата

  • 25 юни 2012 07:27

  • 711
  • 0
Пратеници на ЕС посетиха Юлия Тимошенко в болницата
©

Двама вископоставени пратеници на Европейския съюз посетиха лишената от свобода бивша украинска министър-председателка Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и, която е на лечение в болница в Харков, предаде АП.


ЕС смята, че седемгодишната присъда на Тимошенко е политически мотивирана и призовава за освобождаването на опозиционната лидерка. Заради случая висши служители на ЕС бойкотират мачовете от Европейското първенство по футбол, които се играят в Украйна.
Тимошенко беше посетена вчера в болницата от бившия председател на Европейския парламент Пат Кокс и бившия полски президент Александър Квашневски. Утре те ще наблюдават обжалването на нейната присъда, посочи АП. Украинските власти заявиха, че Тимошенко няма да се яви днес пред съда по делото за машинациите в корпорацията "Единни енергийни системи на Украйна", тъй като е отказала да присъства по здравословни причини, позовавайки се на становището на германския лекар Карл Айнхойпл, съобщи РИА Новости.

Последвайте канала на

БТА
711 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини