Руският товарен кораб "Алаед" акостира в Мурманск

  • 24 юни 2012 16:35

  • 2636
  • 2
Руският товарен кораб "Алаед" акостира в Мурманск
©

Руският товарен кораб "Алаед", който бе принуден да обърне във водите край Шотландия във вторник, се е върнал в руски териториални води и е акостирал в Мурманск, предаде Франс прес, като се позова на агенция Интерфакс.

Корабът бе върнат след като стана ясно, че транспортира руски хеликоптери за Сирия.

Корабът плаваше под флага на остров Кюрасао, от архипелага Холандски Антили. През следващите няколко дни той отново ще се отправи към Сирия, този път под руски флаг, и ще бъде съпровождан от още един руски товарен кораб, заявил за Интерфакс руски дипломат, пожелал анонимност.

В четвъртък руският министър на външните работи Сергей Лавров призна, че корабът превозва средства за противовъздушна
отбрана и три хеликоптера Ми-25 руско производство за Сирия.

Хеликоптерите Ми-25 са вариант за износ на прословутите Ми-24, които Русия използва в Афганистан и Чечня. Според Франс прес сирийската армия е използвала този тип хеликоптери в операциите си за потушаване на бунта срещу режима в Дамаск.

От своя страна Русия настоява, че военните доставки за Сирия не включват техника и въоръжение, което може да се използва срещу противници на режима и следователно не се нарушават условията на международното ембарго за доставка на оръжие на Дамаск.

Последвайте канала на

БТА
2636 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
HOLOKOSTA

2012.06.28 | 15:49

2
BEZ AMERIKA SVETA BI BIL PO DOBAR
Виктор

2012.06.26 | 10:19

1
За разлика от ЦРУ,които снабдяват с оръжие опозицията и ги наемат за една войно от дистанция със сирийското правителство.Крадецът вика,дръжте крадеца.

Добави коментар

Водещи новини