Александър Лукашенко: Обществото ни се нуждае от прочистване

  • 10 юни 2022 16:53

  • 929
  • 0
Александър Лукашенко: Обществото ни се нуждае от прочистване
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Нашето общество се нуждае от прочистване", това каза президентът на Беларус Александър ЛукашенкоАлександър ЛукашенкоАлександър Григориевич Лукашенко е президент на Беларус от 1994 г. Преди да влезе в, написа "Украинская правда".

По думите на държавния глава в бившата съветска република има прекалено много неправителствени организации. "Тези сдружения под прикритието на дружествата за защита на кученцата и котенцата получаваха огромни суми отвън и бяха сред организаторите и най-активните участници в събитията от лятото на 2020 г. (протестите срещу поредното преизбиране на Лукашенко, който застана начело на държавата през 1994 г.)", каза той в Минск, говорейки пред представители на местните власти.

"Ние не трябва да допускаме украински сценарий (събитията в Киев от края на 2013 и началото на 2014 г., довели до бягството на подкрепяния от Москва президент на Украйна Виктор Янукович в Русия). Ако не прочистим нашето общество от тези елементи, никак не е изключено нашата страна да стане сцена на подобни събития", допълни Лукашенко.

Александър Лукашенко: Казваме "Досвидос" на Запада

Последвайте канала на

Валери Зайцев
929 0

Свързани новини

Водещи новини