Москва обеща износ на 50 милиона тона зърно въз основа на прогнозите за реколтата

  • 27 май 2022 17:25

  • 899
  • 1
Москва обеща износ на 50 милиона тона зърно въз основа на прогнозите за реколтата
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Руското министерство на селското стопанство потвърди предварителната си прогноза за реколтата от зърно и обеща да изнесе поне 50 милиона тона, ако този резултат бъде постигнат, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Понастоящем министерството прогнозира реколта от 130 милиона тона, а при подобен резултат можем да очакваме 50 милиона тона за износ, е заявила заместник-министърката на селското стопанство Оксана Лут при появата си днес на Руския зърнен форум, според "Интерфакс".

Износът също може да нарасне и до над 50 милиона тона, добави тя. За сметка на това сегашната забрана за износ на слънчогледово олио ще бъде удължена и след август. Лут оправда това с липсата на резерви в страната за производството му.

Африканският съюз иска да накара Русия и Украйна да разблокират износа на зърно

Русия, подобно на Украйна, е един от най-големите износители на зърно.

Войната в Украйна, започната от президента на Русия Владимир Путин, доведе до значително увеличение на цените на храните на световните пазари.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
899 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.27 | 18:44

1
нямаме кадри в обучителният ни вървящ процес без прекъзване , които на поне 3 езици биха могли за защитават , развиват , показват едни схеми базирани в периметричното постранство от вероятност до възможност , отразено компютерно графично , тоест телевизионно достъпно за всекиго , изразено на българско , обяснени параметри не на x-y-z в английски или рууски , а на български . толкова трудно и сложно ли е тази материя , или просто не полагаме усилия , освен за собствен HUNDAI долу пред гаража ?

Добави коментар

Водещи новини