Русия гони сътрудници на посолството на Хърватия в Москва

  • 27 май 2022 16:31

  • 304
  • 1
Русия гони сътрудници на посолството на Хърватия в Москва
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Москва обяви петима сътрудници на посолството на Хърватия в Москва за персона нон грата като ответна мярка на неприятелските стъпки от страна на Загреб, предаде ТАСС, като се позовава на днешно съобщение на руското външно министерство.

"В отговор на предприетите по-рано от Загреб неприятелски стъпки за съкращаване на числения състав на руското дипломатическо представителство, на посланика на Хърватия Томислав Цар бе връчена нота за обявяване на петима сътрудници на посолството на Хърватия в Москва за персона нон грата", се казва в съобщението, цитирано от БТА.

В документа се отбелязва, че пред ръководителя на хърватското дипломатическо представителство е бил изразен "решителен протест във връзка с неоснователните опити на властите в Хърватия да обвинят Русия за военни престъпления в Украйна и с оказването от хърватска страна на военна помощ на неонацисткия режим в Киев".

На 11 април хърватското външно министерство информира за решение да съкрати числения състав на посолството на Русия в Загреб, във връзка с което на 24 сътрудници на руското дипломатическо представителство бе наредено да напуснат територията на страната.

Хърватия изгони 24 души от руското посолство в Загреб

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви тогава, че Русия ще даде съответния отговор.

Захарова: Москва ще отговори на решението на Хърватия да отпрати сътрудници на руското посолство в Загреб

Валери Зайцев
304 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ха ха ха ха.

2022.05.27 | 17:04

1
Сами се правят за смях.

Добави коментар

Водещи новини