Москва: Опитите на Г-7 да изолират Русия влошават глобалната продоволствена криза

  • 17 май 2022 09:13

  • 1036
  • 3
Москва: Опитите на Г-7 да изолират Русия влошават глобалната продоволствена криза
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Руското външно министерство заяви, че опитите на Запада и групата на страните от Г-7 да изолират Москва са влошили глобалния недостиг на храна, съобщава Агенция Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13301

Външните министри на Г-7 обещаха в събота да засилят икономическата и политическата изолация на Русия, да продължат да доставят оръжия на Украйна и да работят за облекчаване на недостига на храна, произтичащ от инвазията на Русия в съседката й на 24 февруари.

"Опитите да се отклони Русия икономически, финансово и логистично от дългогодишните канали на международно сътрудничество само изострят икономическата и продоволствената криза", се казва в изявление на външното министерство.

"Трябва да се отбележи, че едностранните действия на западните страни, предимно от Групата на седемте, изостриха проблема с прекъсването на логистичните и финансовите вериги на доставките на храни на световните пазари.

Преди войната Украйна и Русия взеха заедно около 29% от производството на пшеница за световния пазар.

Русия прати "Терминатори" в Украйна

Москва нарича действията си в Украйна "специална военна операция" за разоръжаване на Украйна и защитата й от фашисти. Украйна и Западът казват, че фашисткото обвинение е безпочвено и че войната е непредизвикан акт на агресия.

Последвайте канала на

Калина Христова
1036 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ЧУВАЙ!

2022.05.17 | 14:25

3
Горещите глави от Белия дом дори не се спират от прякото предупреждение на президента на Русия, че този път ще бъдат нанесени удари не само на изпълнителите в Европа, но и на центровете за вземане на решения в САЩ и Англия. Изглежда не приемат това твърдение сериозно. Но напразно. За тях и техните сателити би било по-добре да го слушат какво казва Путин.
Реалист

2022.05.17 | 13:08

2
Украйна ще се развива успешно в рамките на ЕС,когато бъде приета.Русия ще продължи да бъде копие на Северна Корея,в тотална световна изолация,с спадащ жизнен стандарт на населението и огромна миграция!

2022.05.17 | 10:03

1
Тези 29 % пшеница ще са вече само на Русия ! Окраината изчезва !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини