Зеленски: Стъпка по стъпка караме окупаторите да си тръгнат от Украйна

  • 15 май 2022 07:43

  • 7276
  • 75
Зеленски: Стъпка по стъпка караме окупаторите да си тръгнат от Украйна
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Ситуацията в Донбас остава много тежка, предупреди украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, който разговаря в Киев с делегация от американския Сенат.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 5612

Сраженията в Донбас продължават на фона на съобщенията, че руските войски са изтласкани от Харков, а в района на Изюм е предприето контранастъпление, съобщава БНР.

Кметът на Харков: Спечелихме битката за града

Украинският министър на отбраната Олексий Резников посочи, че страната "навлиза дългосрочна фаза на войната".

"Руските военни до момента се опитват да покажат поне някаква победа", заяви Зеленски. "На 80-ия ден от нахлуването това изглежда особено безумно, но те не спират с тези усилия.  Благодарен съм на всеки, който поддържа отбраната и приближава за Донбас, Приазовието и Херсон това, което се случва сега в района на Харков. Стъпка по стъпка ние караме окупаторите да си тръгнат от украинската земя, ще ги накараме да си тръгнат и от морето ни."

Турция изрази готовност да изпрати кораб, който да евакуира останалите украински бойци и цивилни от завода "Азовстал" в Мариупол. Според турския президентски говорител Ибрахим Калън, хората могат да бъдат отведени до Бердянск, откъдето да се качат на турски кораб до Истанбул.

Москва отхвърли твърденията на украинските военни са нанесени щети на руския логистичен кораб "Всеволод Бобров".

Украинските сили са нанесли щети по руски военнологистичен кораб в Черно море

Делегация на републиканците в Сената посети Киев и се срещна с президента Зеленски, в момент когато в горната камара на американския Конгрес се обсъжда пакет помощи за Украйна от близо 40 млрд. долара.

Междувременно руският посланик в Съединените щати Анатолий Антонов заяви, че руските дипломат във Вашингтон получават заплахи, включително и за физическа разправа. Според Антонов посолството на Руската федерация прилича на обсадена крепост и работи във враждебна среда.

Весела Найденова
7276 75

Свързани новини

Коментари 75

Добави коментар
Избор

2022.05.15 | 22:13

75
От едната страна, страната на САЩ и съюзниците, стои Давос, Билдербергерите, Трилатералистите и останалата част от "Вашингтонския консенсус", възгледът на страната на САЩ и съюзниците, че Америка трябва да контролира света; и, от другата страна, стои на страната на Обединените нации, възгледът, че неутралните и международно демократично базирани и неутрално прилагани международни закони трябва вместо това да контролират света, без да се облагодетелстват милиардерите на Америка или на която и да е друга държава.
юлиян

2022.05.15 | 17:34

74
До 73.Да,за вас всички които се опитват да отговарят на пропагандните лъжи на колективното ''правилно ориентирано медийно облъчване'' са ''болни, р'ъ'шистки,изостанали'' и т.н.С две думи,не споделящи ''правилната линия''.А ние просто мислим като пишем коментарите си.Не следваме сляпо директивите
юлиян

2022.05.15 | 13:24

72
Защо Русия ще спечели войната 2;Защото притежава всички необходими суровини и поради това не е зависима от противниците си-САЩ и НАТО.Защото суровината е по важна от хартийките върху които се градеше до вчера господството на САЩ в света.Защото целия останал свят освен колективния Запад отказа да застане на страната на санкциите срещу Русия.Защото целият руски свят знае срещу кого воюва,срещу САЩ и НАТО,а не срещу Украйна и Украинците.Затова се развиват бавно военните действия.Стараят се да пазят мирното население.Защото руските войници воюват именно с мисълта,че освобождават своите братя от един откровенно фашистки режим,подкрепян и подтикван от САЩ,които пожертваха цяла Украйна в името на собствените си интереси,да продължат да живеят още малко на гърба на целия свят.А Путин е най-далновидния политик след падането на Берлинската стена.Политик прозрял истинските намерения на САЩ и техните ''кукловоди''. Украйна и Украинците са само ''машата'' в ръцете на САЩ и НАТО, и те ще ги похарчат.Те вече ги харчат,като гориво в двигателя на военно промишления комплекс на САЩ.Какво пък толкова,някакви си украинци-руснаци и те като другите,един дол дренки.Важното е оръжието да се харчи...И друг път се ''оглеждай'',когато пишеш такива високопарни коментари и се правиш на ''политолог''.Видиш ли моето име,бягай...Специалисте.
До 69

2022.05.15 | 15:21

73
Единственото стойностно написано,всичко останало писаници на болни хора,много болни
юлиян

2022.05.15 | 12:41

71
Защо Русия ще спечели войната.Защото не е никакъв агресор,а държава,която беше насила принудена да защити своята сигурност провокирана от опасното, прекомерно,без никаква причина,разширяване на НАТО към границите на Русия.Защото е готова на всичко за да защити народа си.Защото армията и е много по хомогенна,мобилна и маневрена от сбирщината от запасняци,кадрови военни и нацистки полкове.Единственото достойнство на украинската армия е само това,че по произход,по манталитет,по генетичен код украинците са си РУСНАЦИ,харесва ли ви това или не,и за това са толкова упорити.Украинците са си толкова Руснаци, колкото и македонците Българи-т.е.на 100 процента.За увреждането,ни повече,ни по-малко от англичани,поляци,немци и скандинавци.Ако сте много грамотни,няма да сме на последното място в ЕС в образованието.Щяхте да знаете всички тези неща,които описах по- горе.По т.5;военната им промиленост е не НА, а НАД СВЕТОВНОТО РАВНИЩЕ, ЗА ОРЪЖИЯТА ДА НЕ ГОВОРИМ.СТРАТЕГИЯТА СЪЩО.Ако четеше независими издания и източници,щеше да знаеш,че стратегията им е високоточна и ефективна като оръжията им.Това го казват Натовски висши военни.Просто в момента Русия пише нов,съвършен учебник по стратегия и тактика на водене на бойните действия.

2022.05.15 | 11:35

70
Стъпка в киреча

2022.05.15 | 11:11

69
Защо русия ]ще загуби войната: 1).защото е непредизвикан агресор в очите на целия свят и той помага на жертвата със съвременни средства; 2) защото за разлика от украинците р. уските военни са примитивни азиатски варвари, за които животът на свои и чужди не струва нищо; 3). защото са неследствено повредени от пиянство - когато студентите им идваха на обменни начала при нас бяха истинска напаст - денонощно пиянство и побои; 4) защото са прости, неграмотни - Кемал Ататюрк е казал, че българите са победили, защото в турската армия един на 10 е грамотен, а в българската един на 10 е неграмотен; 5). военното ръководството и промишлеността им са тотално проядени от корупция и неефективни; 6). по тази причина оръжията им и стратегията им са остарели и неефективни; 7). икономиката им е във втората десятка в света, а без износа на суровини е в третата десятка; 8). Украинците се бият за родината си, а ръшистите са немотивирани; 9). руската пропаганда само лъже и военните разбират това на гърба си; 10). разузнаването на ръшистите далеко отстъпва на украинското; 11) русия се ръководи от неадекватен диктатор, който иска да му се казва само това, което отговаря на неговото мнение!
Слава на Усрайна

2022.05.15 | 11:07

68
Шишата щял да са тупка с козинявия в чест на укроканибалите
Слава на Усрайна

2022.05.15 | 11:05

67
Укропедофилите ще врещят като свраки когато Усрайна бъде разпокъсана и унищожена
Слава на Усрайна

2022.05.15 | 11:04

66
Браво точно така
Лулу Розенкранц

2022.05.15 | 11:03

65
Победата ще бъде наша

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини