Дори медиите на Путин са бесни от развоя на войната в Украйна

  • 13 май 2022 16:31

  • 7418
  • 5
Дори медиите на Путин са бесни от развоя на войната в Украйна
© YouTube

Руските държавни медии и изявените пропагандатори на войната в Украйна започнаха открито да критикуват състоянието на руската армия и развоя на бойните действия, пише "Сега". 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 5454

Владимир Соловьов, един от най-известните пропагандатори на Путин, срещу когото САЩ, ЕС, Канада и Великобритания въведоха персонални санкции, изригна срещу "срамното" време, което е нужно на оръжията, за да стигнат до фронта. Той беше потресен, че руската армия е загубила крайцера "Москва" и поиска виновните за това да бъдат наказани. Соловьов се разгневи, че руските войски нямат и дронове, защото се произвеждат много малко, а и не могат да стигнат до фронта. "Просто опитайте да внесете нещо в Донбас. По-лесно е да пренесете нещо през украинската митница в Лвов. Те пропускат всякакви оръжия. Но да занесем нещо на нашите момчета е почти невъзможно. Оплаквахме се стотици пъти!", каза той.

 

Подпалиха вила в Италия на близък до Владимир Путин пропагандист

Други събеседници в коментарните студия пък се оплакаха, че руските войници се пращат в битка с "безнадеждно остарели оръжия" и руската икономика не може да издържи "военната операция". Михаил Ходарьонок, пенсиониран руски полковник, каза на зрителите, че дори една обща мобилизация няма да обърне операцията в полза на Москва, защото липсват оборудване и хора за нови части. "Нямаме никакви резерви", обобщи той.

Военният кореспондент на руската държавна телевизия Александър Сладков се обяви против тактиката на Русия. Според него командирите са "позорно нерешителни" и техните атаки не могат да изтласкат украинските сили, защото "се бият 1:1, без числено превъзходство".

Промяната в тона на държавните медии е забележителна, като се има предвид, че доскоро те тръбяха за мощта на руските въоръжени сили, възхваляваха ръководството на Путин като силно и решително, и прогнозираха пълно поражение на Украйна в най-кратки срокове. Всичко това се случваше дори когато руската армия се отказа от превземането на Киев, продължава да се мъчи с "Азовстал" в Мариупол и на места започва да отстъпва на контраатаките на украинците в Донбас.

Владимир Путин обвини Запада в заговор за убийство на руски журналист

Точно ситуацията в Донбас предизвика драматичното видео на Сладков в социалните медии, където той заклейми украинците, че обстрелват квартал Ленински в Донецк, където той е ситуиран. "Не можем да изтласкаме украинските сили от града. Не можем да ги изтласкаме, защото ... не знам. Не бива да критикуваме, но ние атакуваме със съотношение 1:1 техните села и техните опорни точки. Ние правим подвиг от нещо, което трябва да е рутинно. Силите им продължават да идват, а ние нищо не можем да направим... Не, дай си боже, да пратят още войски... Разбирам, че е трудно да се говори за това, но поне някой глупак трябва да го обяви. Дори това да е днес, дори това да съм аз!" Сладков все пак отбелязва, че въпреки липсата на напредък, моралът на войската бил висок. "Ние сме готови да се бием! Ние вървим напред! Атакуваме. Дори тези, които бяха, меко казано, нерешителни, даже те повярваха, че можем някак си да победим в тази война... специална операция. Срамно нерешителни!... Не знам какъв е тоя спортен подход, когато се поддържа тази пропорция - не дай боже повече войски да нападнат от врага".

Теодора Павлова
7418 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
srt

2022.05.13 | 16:45

1
Скоро всички руско-путлерски кучки ще бъдете шиб.ани във всяко отвърстие и ще квичите на умряло!!! Дано украинците да се отнесат с вашите пияни женски и с малоумните ви деца така, както вашата войска се отнасяше с украинските граждани!!!!
до трола отдолу

2022.05.13 | 18:42

5
Този и другите пропагандисти получават милиони долари от пулер. Имат луксозни имоти на запад, а и децата им учат там. Смел ли? Ха ха ха! Такива са му указанията!
браво Соловиов

2022.05.13 | 17:41

2
честен и смел руснак,обръщай оръжието срещу путин и войната скоро ще свърши
Еми...

2022.05.13 | 17:45

4
колкото до кypвите на путин в рашистките медии като славеевото говно и скабеева, тяхната е ясна - като се смени властта, ще ги пратят в Хага да ги съдят за съучастие във военните престъпления. Някой трябва да лежи, това няма да е елитът, а ще са неговите публични проститутки.
Еми...

2022.05.13 | 17:43

3
медиите в рашистан нямат значение, те са там да разпалват омразата между рашистките орки. имат значение елитите, а елитите - както военният, така и олигархическият, практически до един искат путин да се гътне, войната да се приключва и русия да се маха от украйна. путин трябва скоро да се оперира от рак, но не смее да легне под ножа, щото нито знае дали ще стане, нито дали ако стане ще е още на власт.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини