Медведев: Санкциите срещу Русия създават нова архитектура за сигурност в света

  • 13 май 2022 13:43

  • 516
  • 2
Медведев: Санкциите срещу Русия създават нова архитектура за сигурност в света
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега вещае "рухване на идеята за американоцентричен свят", съобщава ТАСС.

Освен това той предвижда редица кризи и конфликти като последица от санкциите срещу Русия.

В "Телеграм" Медведев предупреди, че последствията от наказателните мерки срещу страната му ще включват енергийна, логистична, продоволствена и други глобални кризи.

Медведев за конфликта в Украйна: Винаги съществува риск да се превърне в пълномащабна ядрена война

"В резултат на това ще бъде създадена нова архитектура за сигурност, в която де факто, а след това и де юре се признава сегашната реалност: а) слабостта на западните концепции за международни отношения като "ред, основан на правила" и прочие безсмислен западен боклук; б) рухване на идеята за американоцентричен свят; в) наличието на интереси, уважавани от световната общност в онези страни, които са в критичен стадий на конфликт със западния свят", пише той.

Вчера Медведев предупреди, че заливането на Украйна с оръжия увеличава шансовете за конфликт между Русия и НАТО, който може да се превърне в ядрена война.

Калина Христова
516 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
СЛАВА НА УКРАЙНА

2022.05.13 | 15:13

1
СЛАВА НА НЕПОБЕДИМАТА УКРАИНСКА АРМИЯ.

2022.05.13 | 15:34

2
Слава!

Добави коментар

Водещи новини