Русия и Украйна съобщават за ракетен обстрел в района на Херсон и Одеса

  • 09 май 2022 15:40

  • 1103
  • 0
Русия и Украйна съобщават за ракетен обстрел в района на Херсон и Одеса
© Getty Images/Guliver

Руското министерство на отбраната днес съобщи, че неговите сили са унищожили произведена от САЩ радарна станция близо до източния украински град Золоте, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 5612

САЩ и други съюзници от НАТО доставят все по-тежки оръжия, за да помогнат на Украйна да се защити от руските сили, които навлязоха през февруари, припомня агенцията.

Руските военни са прeхванали четири ракети "Ураган", изстреляни от украинската армия към град Херсон, съобщи пред ТАСС ръководителят на гражданско-военната администрация на Херсонска област Владимир Салдо. Той зае поста на 26 април, след като руските сили установиха контрол над Херсон.

Няколко ракети са ударили Одеса

Салдо каза, че руските ракети още веднъж показват "подлостта на тези, които дават такива заповеди на военните" в празничен ден като днешния, когато много хора са по улиците на Херсон. "Да стреляш по мирен град, по цивилни граждани, с каква цел, за да им попречиш да празнуват Деня на победата? В града няма военни цели", посочи той.

Междувременно украинските военни съобщиха, че четири ракети, изстреляни от контролирания от Русия Кримски полуостров,  са ударили района на Одеса в Южна Украйна. Те не дадоха други подробности, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

Константин Тодоров
1103 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини