Отложиха с 1 час евакуацията на цивилни от Мариупол

  • 02 май 2022 07:18

  • 1570
  • 2
Отложиха с 1 час евакуацията на цивилни от Мариупол
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Евакуацията от украинския град Мариупол за 2 май беше отложена за час. Тя ще започне в 7 часа сутринта. Това съобщи във Фейсбук шефът на ОВА в Донецк Павло Кириленко, предаде Укринформ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14014

"Внимание, Мариупол: промяна на часа на началото на евакуацията. На 2 май евакуацията в Мариупол започва в 7:00 часа. Сборният пункт е търговският център Port City", пише Кириленко.

Припомняме, че на 1 май около стотина цивилни бяха евакуирани от металургичния завод "Азовстал" в Мариупол, който беше разрушен от руски обстрел.

Зеленски приветства евакуацията на мирни граждани от Азовстал

Новината се потвърди както от Украйна, така и от Русия, макар и версиите да се разминават.

По-рано ООН и Международният комитет на Червения кръст потвърдиха, че са участвали в евакуацията на цивилни граждани от Мариупол.

Евакуацията на цивилни граждани от Мариупол, които не се намират в "Азовстал", а в други части на града, беше отложена за утре, 2 май, стана по-късно ясно от съобщение на градския съвет. Отлагането е с оглед безопасност. Евакуацията започва в 8:00 ч. в близост до търговския център Port City.

Мариупол беше най-горещата точка на войната до този момент и заради жестокото нападение още от първите дни на настъплението на руските войски и заради изключително тежката хуманитарна криза, която бе създадена с блокадата на града. Той е без вода, електричество и съобщения от повече от един месец. От повече от един месец останалите местни власти в града говорят, че градът разрушен над 90%.

Последвайте канала на

Калина Христова
1570 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.05.02 | 09:43

2
КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИ
Sarbeca

2022.05.02 | 07:42

1
Боли ме патока

Добави коментар

Водещи новини