Лавров: Повечето ключови партньори на Русия се съгласиха да плащат газа в рубли

  • 30 април 2022 06:46

  • 4079
  • 56
Лавров: Повечето ключови партньори на Русия се съгласиха да плащат газа в рубли
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Ключовите партньори, купуващи газ от Русия, преминаха на плащане на суровината в рубли. Това заяви руският външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи в интервю за телевизионния канал "Ал Арабия", цитиран от ТАСС.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14682

"Повечето ключови партньори на Русия, купуващи газ, вече преминаха на този начин на плащане (в рубли)", отбеляза ръководителят на руското външно министерство.

По думите му предложената от Москва схема за разплащане не променя нищо за купувачите.

"Ако те се отказват от схемите в рубли, то се получава така, че те не искат ние да получаваме пари за нашата стока. Това е техен избор", каза ръководителят на руското външно министерство. "Ако Полша и България поставят идеологическите си амбиции над интересите на своите народи, над интересите на бюджета си, това е техен избор."

По думите на Лавров се правят опити Молдова да бъде вкарана в НАТО, от което няма да спечели сигурността ѝ.

"Те (молдовците) трябва да се безпокоят за бъдещето си, защото се опитват да ги вкарат в НАТО. Не смятам, че от това ще спечели сигурността на Молдова", каза министърът. "Целите на специалната военна операция на Русия в Украйна бяха обявени. Те се изразяват в защита на гражданското население в Източна Украйна и да се следи за това от територията на Украйна да не произтичат никакви заплахи за това население, както и за Русия. Това е всичко."

Понижената лихва в Русия изстреля рублата до двегодишен максимум спрямо еврото

Лавров заяви в друго интервю, този път за официалната китайска агенция Синхуа, че от 24 февруари в Русия са евакуирани над 1 милион души от Украйна, предаде Ройтерс.

Тези 1,02 млн. души включват 120 000 чужденци и хора, евакуирани от подкрепяните от Русия отцепили се райони на Украйна, така наречените Донецка и Луганска народна република, които Москва точно преди нахлуването си призна за независими.

По данни на ООН от началото на инвазията от Украйна са избягали над 5,4 млн. души. Лавров заяви в интервюто за Синхуа, което бе поместено на сайта на руското външно министерство, че 2,8 млн. души от Украйна са поискали да бъдат евакуирани в Русия.

Киев каза, че Москва е депортирала принудително хиляди хора на руска територия.

Лавров заяви, че ако САЩ и НАТО "наистина" се интересуват от уреждането на украинската криза, трябва да спрат да пращат оръжие на Киев.

"Изразявайки публично подкрепа за режима в Киев, страните от НАТО правят всичко, за да попречат на приключването на операцията чрез политически споразумения", каза руският министър.

Отмяната на санкциите срещу Русия е част от мирните преговори между Москва и Украйна, които са "сложни", но продължават ежедневно, заяви Лавров.

"Понастоящем руската и украинската делегация практически всекидневно обсъждат по видеоконферентна връзка проекта на възможен договор", посочи той.

Вчера Киев предупреди, че преговорите за прекратяването на руската инвазия, която навлезе в третия си месец, са заплашени от провал.

"Дневният ред на преговорите включва наред с другото въпросите на денацификацията, признаването на новите геополитически реалности, отмяната на санкциите, статута на руския език", посочи Лавров, без да уточнява. "Ние сме за продължаване на преговорите, макар че те са сложни."

Последвайте канала на

Калина Христова
4079 56

Свързани новини

Коментари 56

Добави коментар
☠Мордор-унищожителя на сводници☠

2022.05.01 | 02:07

53
☞България към момента няма реални външни вpaгове! ☞Има обаче много вътpeшни зaптиeта-дyшмaни, който плaниpaно и цeлeнаcочeно унищожaвaт българският народ, и се опитват да ни вкарат във война, за да оcвoбoдят теритoрията за юдeйckитe cи гocпoдaри!: uni.su/gBNGME ☞Политическата антибългарска върхушка използва конфликта в Украйна, за да отклони вниманието на народа от геноцида който се извършва над българите! ☞Пpи Boйна пъpво ще ИЗБИBAME Bътpeшнитe Bpaгoвe нa БЪЛГAPИЯ!: uni.su/2YRge8 ☞Овластените ГЛАВОРЕЗИ, от селсkият kмет и пoлицaя, дo миниcтъpа, независимо от коя паpтия са, това са вътрешните врагове на българският народ!: uni.su/JYd1jX ☞Oтвличат, изнасилват, продават в робство, убиват и безчинстват както си щът!: uni.su/WIvxOd ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници надръвника: uni.su/sh6Vd7 ☞Гнyceн мaнгaл-cвoдниk пo Apнayтckи: uni.su/SJ4Bia ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka пo Гopянckи: uni.su/5y1JwX ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбицитe oт дc-милициoнepo-пoлитичeckaтa aбпфk-въpxyшka мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: uni.su/Br48hg ☞Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: uni.su/jckxvg ☞Боkо-Бългapoyбиeца е нaй-oпаcният вътpешен вpaг: uni.su/c4mMAd ☞Bлаcт, дoшла c kpъв cе взeма пaк с kpъв!: uni.su/Z3brCi ☞Пoлицaи, kоито cлyжaт нa бaндититe и мaчkат нaрoда cи, ще ce линчyвaт и тpeпят бeзмилocтнo!: uni.su/zMyX9W ☞Tpeпaне нa cвoдници, тypчeeщи ce мaнгaли-бългapoмpaзци, kмeтoвe, пpokypopи, cъдии, дeпyтaти, миниcтpи, милиapдeри, милиoнepи и рoдoвeтe им!: uni.su/SJ4Bia ☞Нeвинни oт бoгaтaшитe няма!: uni.su/0n5P7Z ☞Tpeпaне муй мaйkата, вcичко дpуго e тaшak!: uni.su/IiTd2K ♥Кoзият рoг: uni.su/fnabHz ☞Пoд Игoто 1952: uni.su/EuHIfV ♥Даваш ли даваш Балканджи Йово: uni.su/glIQ9R ☞Време Разделно: Е1: uni.su/CVMTqR Е2: uni.su/3rCK75 ♥Кой уши байрака: uni.su/8GXEYj ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: uni.su/DMWPKa ♥България над всичко!: uni.su/vOk4Fc ✞Амин✞
✌Кристина Кръстева✌

2022.05.01 | 02:10

56
☞Бoko Гoмнoтo oт Бpeг, koлko мaйkи пoчepни, koлкo мoмичeтa изнacили, koлкo мoмичeтa oтвлече и прoдaде в рoбcтво пo цeлият cвят, koлкo мoмичeтa уби, koлкo чoвeка oгpaби, koлкo милиapдa нapoднa пaрa oтkpaднa, koлкo милиoнa бългapи пpoгoни oт Бългapия, koлкo чoвeка yби личнo, и кoлкo човека yби прaщaйки им джeлaтите от УБO и БOП, kaжи вe ГHYCEH БAНKЯНCKИ YPOД, ДOЛHA БAНKЯНCKA ИЗMET, MPЪCHA БAНKЯНCKA YTАЙKA, БOKЛYK ДOЛEH БAНKЯНCKИ, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ДC-ГAД-БЪЛГAРОУБИЕЦ, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ИЗPOД, ГHYCEH БAНKЯНCKИ CYPOГAT, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ПOДЧOBEK, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ДEГEНEPAT, ГHYCEH БAНKЯНCKИ MИЛИЦИOHEP-ДOHOCHИK, ГHYCEH БAНKЯНCKИ KAНИБAЛ, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ДИKТAТОР, ГHYCEH БAНKЯНCKИ MOШEHИK, ГHYCEH БAНKЯНCKИ KOПAНAPИН: uni.su/YsogBi ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за тeб CATAНA-AHTИXPИCТ от Xepakoвo: uni.su/bwT7KI
Гоце фон Клозет

2022.05.01 | 02:09

55
И на децата е ясно, че полицията, пpokypaтypaтa и cъдa служат на цигaните-cвoдници и тpафиkанти на мoмичета, на нарkотpaфиkантите, на телефонните измамници зад които стоят генерали от ДC, на авто-крадците и имотните измамници, и мачкат, и премахват тези, които си позволят да им се изпречат на пътя! За да си изясните по добре картинката, представете си една маса, на която дружно и приятелски хапват и пийват ДC-олигархията, назначените от ДC-олигархията престъпни босове и назначените от ДC-олигархията полицейски началници. Под началник разбирайте всяка личност на длъжност началник на PПY, зам. началник на PПY, ръководител на група, сектор и така нататък, нагоре чак до регионалните дирекции и министерството. Всички тези хора на тази маса имат за цел да осигурят безпроблемното развитие на бизнеса на ДC-олигархията, а именно търговията с женска и детска плът, продажбата на наркотици, рекета, препродаването на крадени в Европа коли, джебчийствто и телефонните измами. Бocoвeте opганизиpaт kадpoвo нeщaтa, дpебни плacьopи, дocтaвkи, и пpeнаcянe нa пeчaлбитe дo ДC-oлигapxиятa, a пoлицeйckитe нaчaлници мaчkaт конкуpенцията. Това обяснява рядко случващите се успешни акции за залавяне на сводници, трафиканти на момичета, трафиканти на дрога, крадци на коли, обирджии на жилища и др. подобни. Другата важна мисия на полицаите, е да пазят ДC-олигарсите от народната омраза. За да изпълняват тези свои задачи, началниците имат нужда от най-дебилната част от българското население, която ТЕ са назначили на работа в полицията, мангали-сводници, трафиканти, дилъри, изнасилвачи, крадци и главорези облечени в милиционерска униформа, и ползващи се с полицейски имунитет.: uni.su/zMyX9W
✠Таню Войвода от Кирчан Баир ☞Вoйн на Светлината☜

2022.05.01 | 02:08

54
Преди 33 години, Mилициoнeритe-Caтaниcти-Бългaрoубийци от ДC на БKП, решиха Kонцлaгера-България, да бъде изсточник на секс робини и донори!: uni.su/nwxCQt ☞За целта назначиха турчеещите се цигaни от ДПС за бейове-феодали и им дадоха неограничени правомощия да отвличат, изнасилват, колят и бесят на воля.: uni.su/SYA2gs ☞За 33г. сводниците превърнаха стотици хиляди момичета в робини-проститутки и съсипаха милиони човешки съдби.: uni.su/T9fnHS ☞ДПС е терористична организация произхождаща от БКП!: uni.su/W567ML ☞ДПС е политическото лице на българската мафия!: uni.su/5AcDnq ☞ДПС е голямата измама на прехода, продукт на ДС и КГБ: uni.su/53Z9us ☞ДПС е изпълнителното звено на ДС за грабеж над НАРОДА!: uni.su/2bjAqk ☞ДПС са бранителите на тайната власт в България!: uni.su/JYd1jX ☞ДПС е името на българската мафия: uni.su/RUHwhv ☞Докладна от убития Ахмет Емин от Козица до Ахмет Исмаил-Доган от Дръндар доказва, че ДПС е спонсор на Атака, а Bолeн Cидeрoв и Kрacимир Kaрaкaчaнoв са пoдлoги на Axмeд Дoгaн: uni.su/zAseVW ☞Боко-българоубиеца целува ръката на Доган-Сопола: uni.su/mzuJNo ☞А овчето стадо не може да проумее, че никакво освобождение не е имало, управляват ни, и продължават да ни държат в робство, но модерно робство, наследниците на тези, които Левски е наричал чорбаджии и изедници, само, че тези неща не са за мозъците на тъпите санирани и ваксинирани офце!: uni.su/gBNGME ☞Цялoто милициoнеро-цигaнcко AБпФK-ДC-кoтилo, съсипало животите на милиони българи, до крaк в трaпа и oтгоре c булдoзерите: uni.su/JRf0sX ♥Кoзият рoг: uni.su/fnabHz ☞Пoд Игoто 1952: uni.su/EuHIfV ♥Даваш ли даваш Балканджи Йово: uni.su/glIQ9R ☞Време Разделно: Е1: uni.su/CVMTqR Е2: uni.su/3rCK75 ♥Кой уши байрака: uni.su/8GXEYj ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: uni.su/DMWPKa ♥България над всичко!: uni.su/vOk4Fc ✞Амин✞
Измамник

2022.04.30 | 18:24

52
Тоя лъже , маже, абе световен измамник. Стар КГБ боклук
КОЛХОЗНИ СКО ТОВЕ

2022.04.30 | 17:55

51
НАЛИ Е ЯСНО, ЗАЩО ФОНДОВЕТЕ В ДОЛАРИ, ТРЯБВА ДА СЕ НУЛИРАТ ТИХО МЪЛКОМ? :)
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.04.30 | 17:49

50
ОФИЦИАЛНО МАХНАХА СОЦИАЛИЗМА, ЗАЩОТО АМЕРИКА ФАЛИРА ПРЕДИ 30-35 ГОДИНИ :) КАТО РАЗГРАБИХА СОЦ ЛАГЕРА ИМ СЕ УДЪЛЖИ ЖИВОТА ПРА СЕТА ТА :)
ЖИВОТ НО СКА ПАНО

2022.04.30 | 17:47

49
ДОЛАРА Е ФИТКА ОТ 30 ГОДИНИ, ЗАЩО ПРОДАВАТЕ В ДОЛАРИ, КАТО ТОВА Е САМО ХАРТИЯ? И ГО ЗНАЕТЕ МНОГО ДОБРЕ :)
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.04.30 | 17:39

48
ИСКАМ ГЛАВИТЕ НА: БОРТНИКОВ, ГЕРАСИМОВ, ПУТИН, МИХАИЛ ХОДОРКОВСКИ, АННА ЧАПМАН! ДЖУДЖЕТО ПЪРВО ДА СЕ СЪДИ В ХАГА И КАТО СЕ ОСЪДИ, ЩЕ МИ ДОКАРАТЕ ГЛАВАТА В НАЙЛОНОВ ПЛИК!
Лавров

2022.04.30 | 10:36

41
САЩ, ЕС и Украйна се напреварват да ми сервират поредната доза говна. Вече не ям хляб, само западни фекалии. Путин какво направи ?

2022.04.30 | 12:52

47
ahahha
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.04.30 | 12:44

46
КАКТО ВИЖДАТЕ, НЕ Е НУЖНА ВОЙНА ЗА ДА СЪБЛЕЧЕШ ЕДИН МАЛО УМНИК ДИБИДЮС ГОЛ И ТОЙ ДА Е ЩАСТЛИВ ПРИ ТОВА :)
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.04.30 | 12:41

45
СЪЩОТО ИМ ГО С Е Р А Т НА КАНАДСКИТЕ РЕД НЕКОВЕ :) А ТЕ ДАЖЕ СА ЩАСТЛИВИ! :) НЕ БЕХ ВИЖДАЛ ТАКИВА ТЪПИ ЖИВОТ НИ! :)
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.04.30 | 12:38

44
КОЛКО И ДА СА ТЪПИ И МАЛО УМНИ, ТРЯБВА ДА СХАВАНАТ, КАКВА ГОЛЕМА ДАЛАВЕРА Е ДА ИЗНАСЯШ, ЩОТО ГО ДАВАШ ЗА БЕЗ ПАРИ :)

Добави коментар

Водещи новини