Човек от блокирания завод "Азовстал": Няма да издържим дълго

  • 23 април 2022 15:29

  • 20988
  • 0
© Getty (архив)

"Няма да издържим дълго тук", това каза човек, живеещ в блокирания от руските сили завод "Азовстал" в украинския град на брега на Азовско море Мариупол.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13596

Киевското издание "Украинская правда" в обширен репортаж разказа как в подземните помещения на стоманолеярната от почти два месеца живеят стотици предимно жени, деца и възрастни хора. Те нямат възможноста да дишат чист въздух, нямат достъп до пряка слънчева светлина и не могат да удовлетворят нормално физиологическите си потребности", написа още вестникът.

"Единственият контакт с външния свят, който имат жителите на катакомбите, са бойците от батальона "Азов", които периодично снабдяват хората с храна, вода и други стоки от първа необходимост", посочи още медията.

"Вчера войници и офицери от бойното подразделение на украинските въоръжени сили занесоха продоволствие и лекарства на хората. Децата им благодариха, а възрастните хора поискаха да бъдат осигурени хуманитарни коридори за изтеглянето им на сигурно място", добави "Украинская правда". 

Русия възобнови въздушните удари по "Азовстал"

Последвайте канала на

Валери Зайцев
20988 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини