Семейства издирват наборниците от потъналия кораб "Москва", Кремъл: Не можем да дадем информация

  • 19 април 2022 15:11

  • 2038
  • 7
Семейства издирват наборниците от потъналия кораб "Москва", Кремъл: Не можем да дадем информация
© twitter
Слушай новината Слушай новината

Кремъл отказа във вторник да разкрие детайли за жертвите при потъването на ракетния крайцер "Москва" на фона на искания на родители да разберат исканията за изчезналите си деца, предаде АФП.

Флагманът на руския Черноморски флот потъна миналата седмица след експлозия и пожар, за който Украйна твърди, че е резултат от поражение с две противокорабни ракети "Нептун", а Москва казва, че причината е взрив на боеприпаси на борда.

Руските власти обявиха, че екипажът е евакуиран от бойния кораб, на който числеността му може да достигне 680 души, но не съобщиха други детайли.

След потъването на "Москва" родители и други членове на семействата на моряците на борда, включително наборници, писаха в социални медии, че техните деца са изчезнали и искат отговори.

Помолен да коментира ситуацията, говорителят на президента Владимир Путин каза днес, че Кремъл няма свободата да разкрие каквито и да е детайли.

"Цялата комуникация минава само през министерството на отбраната", каза Дмитрий Песков. "Цялата информация по този въпрос се дава от министерството на отбраната и ние нямаме правомощия да съобщаваме каквото и да е."

САЩ с нови разкрития за потапянето на руския ракетен крайцер "Москва"

Няколко семейства съобщиха в социални медии или в изявления до независими руски или чужди медии, че не могат да открият децата си, които са служили на "Москва".

Дмитрий Шкребец посочи, че неговият син – наборникът Егор, е бил готвач на кораба, а сега е посочен като изчезнал при акция. Той добави, че когато се опитал да научи повече за трагедията командирът на крайцера и неговият заместник станали некомуникативни.

Шкребец обяви в понеделник, че се е свързал с още три семейства, чиито синове на срочна служба също са изчезнали при потъването.

"Нуждаем се от писмени отговори на нашите въпроси за местоположението на нашите деца", заяви той.

Независимият сайт на руски език Медуза твърди, позовавайки се на източник, близък до командването на Черноморския флот, че 37 членове от екипажа на "Москва" са загинали. Според публикацията 100-ина били ранени, а точният броя на изчезналите е неизвестен.

Около 500 души са били на борда, когато "Москва" е бил поразен, пише Медуза, цитирайки източника.

Последвайте канала на

Калина Христова
2038 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Американците са виновни

2022.04.19 | 18:58

7
че пиян руски моряк с фас е потопил "Москва " .
РОССИЯ КАПУТ

2022.04.19 | 16:03

6
МОСКВА НАХУЙ !

2022.04.19 | 15:32

1
Корабът е потопен от украинците в международни води, да взимат по една пушка и да търсят отговорите в Киев.

2022.04.19 | 15:50

5
Смърт за всички руски уроди.

2022.04.19 | 15:48

4
А сега кажи че американците са виновни.

2022.04.19 | 15:39

3
Нали сам си е потънал? Лъжат ли алкашите, че се е самозапалил или ти лъжеш?

2022.04.19 | 15:38

2
HA-ha! И от тези международни води обстрелваше брега? Да вземат по една пушка и да идаст в Кремъл да питат. Дебили са всички рускопоклонници.

Добави коментар

Водещи новини