Бивш руски финансов министър: За преустройството на икономиката ни са нужни поне две години

  • 13 април 2022 18:27

  • 597
  • 1
Бивш руски финансов министър: За преустройството на икономиката ни са нужни поне две години
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Най-малко две години ще са необходими на руската икономика, за да се преструктурира на фона на западните санкции", това каза бившият финансов министър на страната (2000 – 2011 г.) Алексей Кудрин, предаде РИА Новости.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13575

Настоящият председател на Сметната палата, говорейки в кулоарите на Съвета на федерацията (горната камара на парламента в Москва), заяви: Струва ми се, че ако международните санкции останат на същото  ниво, тоест няма да се налагат нови ограничения, то преустройството на нашата икономика ще отнеме най-малко две години.

Заради руската агресия срещу Украйна Европейският съюз, Великобритания, САЩ и други страни въведоха строги ограничения върху вноса от Русия. Над 30-те страни наложиха ембарго върху руския износ на дървесина, въглища, цимент, алкохолни напитки, хранителни продукти и др.

ЕС одобри нови санкции срещу Русия

Също така тези държави забраниха износа за Русия на стоки с двойно предназначение (които могат да бъдат използвани и за цивилни, и за военни цели), технологии и други.

"Процесът на създаване на нови мощности, които да произвеждат продукцията, която внасяхме от ЕС, САЩ и другите страни ще отнеме повече от две години", каза още той.

По думите на Кудрин не е възможно руската икономика да произвежда всички стоки, чийто внос е забранен в страната му.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
597 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
?

2022.04.13 | 22:56

1
Кудрин, говориш много и излишно. Нали знаеш, че си набелязан?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини