Посолството на САЩ в Москва получи списък на дипломати, които Русия гони

  • 24 март 2022 06:44

  • 2197
  • 2
Посолството на САЩ в Москва получи списък на дипломати, които Русия гони
© Novini.bg

Посолството на САЩ в Москва е получило вчера от руското външно министерство списък на американските дипломати, които са обявени за "персона нон грата", предаде Ройтерс, като се позова на говорител на Държавния департамент.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14016

Руски медии  съобщават, че това е в отговор на решението на американската страна да експулсира служители от руската мисия в ООН, цитира БТА.

Дванайсет руски дипломати, обявени за персона нон грата, са напуснали САЩ

Миналия месец Вашингтон изгони 12 руски дипломати от представителството на Москва в ООН в Ню Йорк, като се позова на интересите на националната сигурност. После бе изгонен от един руснак от същата мисия по подозрение в шпионаж.

По-рано вчера руската информационна агенция Интерфакс предаде, че предстои в отговор да бъдат изгонени неуточнен брой американски дипломати.

Тези събития става по време, когато САЩ и техните съюзници обмислят допълнителни санции срещу Русия заради нашествието в Украйна,отбеляза Ройтерс.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2197 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.03.24 | 08:05

2
В 2022г. СЕ СМЕНИ ИСТОРИЯТА !!! ОРЪЖИЕ НАСОЧЕНО КЪМ ДРУГИ СТРАНИ СЕ САМОВЗРИВЯВА НА ТЕРИТОРИЯТА НА СТРАНАТА АГРЕСОР !!! ТОВА ЗАПОВЯДВАТ МИЛИАРДИТЕ ХОРА НА ЗЕМЯТА !!! ТОВА СТАВА И НЯМА СПИРАНЕ !!!
Все

2022.03.24 | 07:09

1
Тая

Добави коментар

Водещи новини