Киев: Преговорният процес върви трудно. Руснаците не си пречупват стереотипите

  • 22 март 2022 09:56

  • 1364
  • 1
Киев: Преговорният процес върви трудно. Руснаците не си пречупват стереотипите
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Преговорният процес с Русия въври трудно", това каза съветникът на украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога – Михайло Подоляк пред Би Би Си.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13573

Сътрудникът на държавния глава в Киев заяви, че диалогът с Москва се провежда денонощно. "Провеждат се разговори  на различни нива и по различни теми военни, политически, юридически и други", посочи още Подоляк.

По думите му на този етап не се обсъжда разработване на споразумение за прекратяване на бойните действия. "По този въпрос няма компромис", добави той.

Според Подоляк руската страна не си пречупва стереотипите. "Там (в Русия) са си изградили някакъв свой илюзорен свят и не искат да излязат от него. Техните искания имат преди всичко пропагандистки характер", допълни каза още той, визирайки искания на Москва за денацификация, Киев  да се откаже от суверенитета над Кримския полуостров и Донецка и Луганска области.

"Нашата позиция е ясна. Тя бе озвучена от президента на страната ни – признаване на границите от 1991 г. (когато Украйна се отдели от Съветския съюз) и връщане на  завзетите територии", каза още Подоляк.

На въпрос дали Зеленски планира разговор  с руския президент Владимир Путин Подоляк отговори: Безспорно такава среща ще бъде ключова.

Сътрудникът на украинския президент обаче не се нае да прогнозира кога и къде двамата лидери ще проведат среща на четири очи.

Германски експерт: Руските "Кинжали" в Украйна са предупреждение към Запада

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1364 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хехе

2022.03.22 | 11:45

1
хехе, тия хохли ем насрани ем нагли. все едно те са пред москва

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини