Девет души са били убити при бомбардировки в украинския южен пристанищен град Николаев

  • 13 март 2022 13:32

  • 843
  • 0
Девет души са били убити при бомбардировки в украинския южен пристанищен град Николаев
© Getty Images

Девет души са били убити при руски бомбардировки в украинския южен пристанищен град Николаев, близо до Одеса, съобщи днес губернаторът на Одеска област Виталий Ким, цитиран от Франс прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13766

Той не даде подробности.

Николаев, на 130 километра източно от Одеса, е подложен на тежки бомбардировки през последните дни, отбелязва АФП. Градът е опустял и почти всички магазини са затворени. Хиляди местни жители избягаха към град Одеса, който засега не е засегнат от военните действия.

При въздушния удар срещу военна база близо до Лвов са убити девет души

Превземането на Николаев, с население от около 500 хиляди души, би открило пред руската армия път по суша към Одеса. Ключовото украинско пристанище на Черно море с 1 милион жители евентуално може да бъде отрязано от останалата част от Украйна, отбелязва ДПА.

Боевете около Киев междувременно се засилват. Украинската армия съобщи днес за тежки сражения в Ирпен и Макаров, близо до столицата, предаде ДПА.

Около 20 хиляди цивилни са били евакуирани от Киевска област вчера, допълва БТА.

Руските въоръжени сили затягат обръча около украинската столица, отбелязва Франс прес. Вече проникнали в предградия на Киев, те се опитват да ликвидират отбранителните точки северно и западно от града, съобщи генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Руски въздушен удар е извършен срещу военна база в Яворов

Украинската столица се подготвя за обсада. В Киев са натрупани запаси от основни храни, които са достатъчни за две седмици за останалите в града два милиона души, съобщиха днес местните власти, цитирани от УНИАН.

Последвайте канала на

Весела Найденова
843 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини