ООН преговаря за хуманитарни коридори в Украйна, каза координатор на организацията

  • 12 март 2022 17:58

  • 396
  • 3
ООН преговаря за хуманитарни коридори в Украйна, каза координатор на организацията
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Координаторът на ООН за кризата в Украйна съобщи, че международната организация се опитва да договори и с двете страни в конфликта създаването на хуманитарни коридори за доставяне на спешно необходима хуманитарна помощ, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13763

Координаторът Амин Ауад днес каза, че е постигнат известен напредък по въпроса за коридорите и за съпътстващо спиране на бойните действия, но изрази разочарование от съпротивата срещу бързото осъществяване на тези цели.

Русия: Конвоите със западно оръжие за Украйна може да се превърнат в мишена на руските сили

Той отбеляза, че най-неотложна е нуждата от хуманитарна помощ в обсадения град Мариупол в източния край на Украйна близо до границата с Русия, като подчерта, че това ще е и най-трудно достъпното за хуманитарните конвои място. Няколко опита за установяване на коридори за евакуация се провалиха.

Според Ауад от хуманитарна помощ може да се нуждаят общо около 12 милиона украинци.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
396 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Марто

2022.03.12 | 19:24

3
Жилище храна и по една минимална заплата за семейство. Това трябва да им се даде. А не да им купите обезценената валута за наша сметка и да им дадете най-добрите ИТ работни места а ние пак да духаме супата. Предатели винаги чуждите са ви били по-скъпи за да се подмажете пред ЕС. И кво бойко Лиза Лиза и пак падна от власт.

2022.03.12 | 19:21

1
издават сега в московският бранш на руската централана банка нови отсечени Червонци , титър .800 золото . Лицева страна Емблема на Международният Валутен Фонд с забележка "Золото е резервна валута" , другата лик на Император-Обединител-Султан Путин , лозунга "мирно съжителство , 20 партиен конгрес".

2022.03.12 | 19:23

2
Какво е становището на самопровъзгласила се Резпублике автономна област област в РСФСР "Милолюб Питина Султана" , накратко МПС-трактора ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини