Навални призова руснаците да продължат с мирните демонстрации срещу войната в Украйна

  • 08 март 2022 15:35

  • 2054
  • 7
Навални призова руснаците да продължат с мирните демонстрации срещу войната в Украйна
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Лидерът на руската опозиция Алексей Навални призова днес руснаците да продължат с мирните демонстрации срещу войната в Украйна въпреки забраните, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13314

"Антивоенните настроения в обществото само ще се засилват. По тази причина демонстрациите срещу войната не трябва да спират, независимо от обстоятелствата", заяви Навални в Туитър.

Според опозиционера руското общество клони към това да се противопостави на войната в Украйна и "Кремъл вижда тази динамика, което е и причина за нервността му и за отчаяните му опити да приключи тази военна кампания възможно най-бързо".

Навални, който е в затвора вече повече от година, е категорично против военната интервенция на Русия в Украйна, отбелязва Франс прес.

Навални призова руснаците за ежедневни протести срещу инвазията в Украйна

Въпреки риска от затвор, от началото на офанзивата всеки ден има протестни прояви в Русия.

В неделя бяха арестувани над 5000 демонстранти, около 2300 от които - в Москва, припомня Франс прес.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2054 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.03.22 | 23:41

7
И нашите управници са от същата школа - репреси рат лидерът на най-голямата опозиционна партия и опитват да му изфабрикуват затвор!

2022.03.08 | 16:00

5
Тоя досадник не е ли в пандиза?
Антитрол

2022.03.08 | 17:16

6
Ima topki, za razlika ot teb, tr0l platen
БАНКЯНСКИ ДАРАДОНКИ По КОСМАТ ГАЗ

2022.03.08 | 15:51

3
За Фатмака IDA Автомата е като Р.я.з..а.н.и. я Ч..Е..П за К..у,р,,в.а..т..а Кавръкова и П,е,,д,,е,р.а.с..т.а Сертов от ДАНС(k.u..р .в..и..) , Използават ги само А,Н,,А,Л,Н,О,, против ХЕМОРОИДИ ! П.р.и В.о..й.н.а 1 се И.З.Б.И. ВАТ В..ъ.трешните В.р.агове на БЪЛГАРИЯ (К.о.м.у.н.и.с.т.и и М.и.л.и.ц.и.о.н.е.р.и) и едва след това Външните (Руснаци,Сърби,Гърци..)!!! Вече Усещам как Пръскам ЧЕРЕПИТЕ на Комунистически К.О.П.Е.Л.Е.Т.А, Милиционерски К..У...Р..В.И и Техните Генетично Увредени Потомства.

2022.03.08 | 15:58

4
Обръщение на Андрей Мовчан, навярно най-успешният в момента руски финансист и инвестиционен консултант, напуснал 2020 г. Русия „Приятели мои от Русия, вие, които още не сте напуснали страната или сте решили да не заминавате! Знайте, че си давам сметка в какви условия се оказахте. Върху вас, разбира се, не падат бомби и вашите деца не гинат под ударите на руската артилерия, но да живееш в свят, в който да имаш език или даже само уши да слушаш, и поради това да си заплашен от 15 години руски затвор – не е сладка работа. Аз съм извън този кошмар и не смятам нито да мълча, нито засрамено да наричам войната "специална операция", агресора – "миротворец", гордите украинци, защищаващи свободата си – "фашисти", варварското унищожаване на жилищните квартали и гражданската инфраструктура – "точкови удари по военни обекти". На мен ми е лесно да не мълча, да не се преструвам – не е повод за гордост, – но вие не трябва да се срамувате, ако замълчите поради заплахата да бъдете физически унищожени или хвърлени в затворите. Възхищавам се на тези, които в Русия излизат да протестират срещу войната – не съм сигурен дали и аз бих могъл като тях, ако бях с вас. Упрекват ви, че в Украйна хората излизат срещу танковете, а вие не излизате даже срещу полицейските палки;

2022.03.08 | 15:50

2
Тоя още ши е жив
БАНКЯНСКИ ДАРАДОНКИ По КОСМАТ ГАЗ

2022.03.08 | 15:48

1
kato se wturnat 20 miliona piqni BLQDA ot PoLUSIONERITE [a ostane samo rUBLATA... BUAUAAHAHHAHAHAHHA toest {UMATA

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини