Съветник на Зеленски съобщи къде се водят тежки сражения в Украйна

  • 26 февруари 2022 08:36

  • 5457
  • 0
Съветник на Зеленски съобщи къде се водят тежки сражения в Украйна
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Има боеве тази сутрин близо до южните украински градове Херсон, Николаев и Одеса, съобщи съветник на украинския президент, предаде БТА, като се позовава на Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14691

"Има тежки сражения близо до Мариупол, но няма шанс Мариупол да се предаде или да бъде превзет", заяви на брифинг съветникът на украинския презеидент Володимир Зеленски - Михайло Подоляк.

Украинското военно командване съобщи, че райони в близост до Суми, Полтава и Мариупол са засегнати от въздушни удари. Командването допълни също така, че от Черно море по територията на Украйна са били изстреляни крилати ракети. 

В центъра на Киев тази сутрин се чува тътен от артилерийски обстрел, съобщи за Ройтерс свидетел на събитията. Същият свидетел съобщава, че близо до сградата на правителството в центъра на Киев се чува стрелба с огнестрелни оръжия и че е имало нападение срещу военна база в украинската столица, предаде Ройтерс.

От своя страна руското министерство на отбраната съобщи, че руските сили са превзели украинския град Мелитопол, предаде Ройтерс, като се позова на Интерфакс.

Последвайте канала на

Весела Найденова
5457 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини