Сраженията край украинския град Мелитопол продължават, руски войници са влезли в града

  • 26 февруари 2022 06:53

  • 3021
  • 1
Сраженията край украинския град Мелитопол продължават, руски войници са влезли в града
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Сраженията край украинския град Мелитопол продължават, групи руски войници са влезли в града и се опитват да превземат критична инфраструктура, това обяви Олександър Старух, ръководител на областната администрация на Запорожка област, предаде украинската агенция Укринформ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13506

Старух разказа, че в Мелитопол руските военни са влезли, но след това са били отблъснати от украински части. Сега е в ход разгръщане на руските военни. Водят се сражения в близост до града. Малка група руски агресори обаче са проникнали в града и се опитват да окупират критична градска инфраструктура, разказа Старух. По думите му руските сили не са стигнали до Бердянск, допълва БТА. 

Тътен от артилерийски отбстрел се чува отново в Киев

Руските сили използват кораби амфибии, за да атакуват град Мариупол, пък предаде ДПА, като се позова на оценка на американското министерство на отбраната. Тези съдове позволяват да се докарат военни и техника на брега и без да има пристанище в района. "Мислим, че подобен щурм се извършва днес", заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3021 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
?

2022.02.26 | 09:43

1
Сраженията продължават ... дрън, дрън глупости! Руснаците взеха Мелитопол, посрещнаха ги с хляб и сол и с червени знамена и продължиха нататък.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини