Русия започна да изтегля дипломати от Украйна

  • 23 февруари 2022 14:28

  • 602
  • 1
© Getty (архив)

"Русия започна да изтегля свои дипломати от Украйна", предаде киевското издание УНИАН.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14197

"Информацията бе потвърдена от посолството на Москва в Киев. Освен служителите в основната дипломатическа мисия на Русия в Украйна е стартирана евакуация на служители от консулствата в западния град Лвов, северния Харков и черноморското пристанище Одеса", допълни медията.

"По-рано от външното министерство в Москва заявиха, че намаляват дипломатическото си присъствие в Украйна "на фона на подготвяне на силови акции", посочи още УНИАН.

"Изтеглянето на персонала е свързано с редица заплахи, изпратени до служители на нашите мисии и техните семейства. През последните няколко дни бяха подпалени няколко автомобила с дипломатически регистрационни табели, заявиха от външното министерство в Москва. Оттам допълниха, че преди началото на евакуацията са били изгорени документи. Това е рутинна  процедура, свързана със сигурността", поясниха от външнополитическото ведомство на Русия.

Украйна обявява извънредно положение

Междувременно, в социални мрежи се появи видео, за което се предполага, че е заснето около руското посолство в Киев. На кадрите се вижда как хора изнасят куфари и ги слагат в багажници на леки автомобили.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
602 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Рико

2022.02.23 | 15:25

1
Това го пишете вече втори месец.

Добави коментар

Водещи новини