Шест страни от ЕС изпращат експерти, които да помагат на Украйна да се справя с киберзаплахи

  • 22 февруари 2022 21:11

  • 2792
  • 0
Шест страни от ЕС изпращат експерти, които да помагат на Украйна да се справя с киберзаплахи
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Шест страни от Европейския съюз ще изпратят в Украйна екип от специалисти по киберсигурност, които да помагат за справяне с киберзаплахи, каза днес литовският заместник-министър на отбраната Маргирис Абукевичюс, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13596

Литва, Нидерландия, Полша, Естония, Румъния и Хърватия ще изпратят по искане на Украйна експертен екип, създаден по-рано от тях, за да помага на други държави от ЕС, институции и партньори да се справят с киберзаплахи, заяви Абукевичюс.

"Украйна може да има нужда от помощ за справяне с конкретни инциденти или подкрепа за изпробване на своята инфраструктура, търсейки слабости в сигурността", каза той.

Унгария ще разположи войски близо до границата си с Украйна, заяви унгарското министерство на отбраната

В петък САЩ и Великобритания заявиха, че руски военни хакери са отговорни за кибератаки, засегнали украински банкови и правителствени уебсайтове. Русия отрича да е замесена в кибератаките миналата седмица.

Великобритания предупреди днес за евентуални кибератаки с "международни последици" на фона на изострящата се криза между Русия и Украйна. Националният център за киберсигурност на Великобритания призова британските организации да "подсилят своята онлайн защита". Центърът заяви, че "не разполага с информация за конкретни настоящи заплахи за британски организации във връзка със събитията в Украйна и около нея", но посочи, че "в исторически план съществува модел на кибератаки срещу Украйна с международни последици".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2792 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини