Международен редактор: Предстои изграждане на руски военни бази в новите републики

  • 22 февруари 2022 08:36

  • 1893
  • 2
Международен редактор: Предстои изграждане на руски военни бази в новите републики
© Нова нюз

Владимир Путин обяви, че Русия признава Донецката и Луганската народна републики. Последваха редица реакции, които осъдиха това решение, а украинският президент Зеленски нарече това нарушаване на суверенитета на Украйна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13944

Според международния редактор на NOVA Любомир Бояджиев от края на миналата година има заявка за твърда позиция от страна на Русия. "Американският посланик в ООН и австралийският премиер заявяват, че т.нар. миротворчески сили са нелепица и глупост, а всеки, който вярва в тях, е сляп. Очаква се руската Дума да ратифицира договорите за признаване на двете републики, което означава, че те вече са били подготвени. Тоест имаме подготвена първа стъпка. Предстои изграждане на бази от новите републики в Русия и обратно", прогнозира той.

Георги Панайотов: Маските паднаха! Международното право е брутално погазено

По думите му това, което се случи, изненада мнозина, но има и много неща, които се повтарят. "Визирам случилото се в Крим, Донецка и Луганска републики през 2014 г. Има интересно съвпадение с 2022 г. - тогава отново имаше Олимпиада. В онзи момент Путин изчака да свършат олимпийските игри и на практика "уважи" олимпизма, след което призна републиките. Сега направи същото. Може би не е искал да засегне и китайския президент", посочи той. 

Относно последните информации на "Ройтерс", че В Донецк са били забелязани танкови колони, Бояджиев отбеляза, че това не е изненадващо, тъй като е имало информации, че това ще се случи, макар и до момента неофициално.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1893 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мира

2022.02.22 | 10:02

2
Нормално, та те са ги обградени и се доближават отвсякъде. Като ги притискат така ще бъде. НАТО не им остават възможност за избор.
Гост

2022.02.22 | 08:47

1
Естествено На територията живеят повече от 300000 граждани та РФ. Пък и останалото население не изгаря от желание да бъде под контрола на украинсите колониални власти

Добави коментар

Водещи новини