Киев: Нямаме намерение да нападаме сепаратистите в Донбас

  • 18 февруари 2022 12:55

  • 815
  • 2
Киев: Нямаме намерение да нападаме сепаратистите в Донбас
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Украинският министър на отбраната заяви днес, че числеността на руските войски около страната е достигнала 149 000, предаде АФП, цитирана от БНР. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13596

Той подчерта, че Украйна няма намерение да напада проруските сепаратисти в Донбас.

Атакуваха детска градина в Донбас, има ранени

„Наблюдаваме дивизии от руски войски, които наброяват 129 000. А заедно с военноморският и военновъздушният компонент числеността достига 149 000“, каза Олексий Резников в парламента.

Той призова жителите на териториите в Източна Украйна под контрола на проруски сепаратисти да не вярват в пропагандата на Русия за „украинско настъпление“.

„Пак подчертавам: Украйна подсилва отбраната си, но ние нямаме намерение да предприемаме каквито и да е силови действия по отношение на временно окупираните територии в Донецка и Луганска област или Крим. Ние ще се движим по политико-дипломатически път, за да не бъдат изложени на опасност нашите граждани там“, каза министърът.

Атакуваха детска градина в Донбас, има ранени

Резников се обърна към жителите на тези райони с думите: „Хора, не се страхувайте. Не Украйна е вашият враг. А тези, които уж искат да ви защитят от Украйна. Не вярвайте на слухове за украинско настъпление. Украинската армия е готова за каквото и да е развитие на събитията в отбрана“.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
815 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Петров

2022.02.18 | 15:56

2
Заплахата от война, от ядрена война, която може да сложи край на цивилизацията, може да бъде победена само чрез въвеждане в световен мащаб на нова парадигма на международните отношения и на човешката самоидентификация. Вече не може да се позволява на фалиралите англо-американски елити да диктуват дневния си ред на цялата планета. Светът – категорично включително самите САЩ! – трябва да бъде освободен от тази болест на човечеството.
Ернесто Пуфтеф

2022.02.18 | 14:09

1
Такова кисело зеле направил Ганята,че мърлявата Шиша и Лясковския баван се напраскали и пърдяли като вълци по Коледа! У Лясково хората помислили,че идва вражеска войска и забили камбана! Шишата през туй време са дялала с Росена много грозен пъпеш от Паничерево а Лясковския баван танцувал край тях и давал кокаляци на глуповати хора които уж бил събрал на гости но им вземал пари понеже бил евтин и противен педрил!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини